A kompatibilitás a Win XP kritikus pontja

A kompatibilitás a Win XP kritikus pontja

2001. szeptember 23. 20:04, Vasárnap
A Microsoft Windows XP operációs rendszerének megjelenésére már nem kell sokat várni. A szoftveróriás jelenleg minden erejével azon fáradozik, hogy az új Windows változattal ne legyenek kompatibilitási problémák.

A társaság a napokban bejelentette, hogy hamarosan elkészül az az alkalmazáscsomag, amely a felhasználók jelenlegi hardverelemeinek és szoftvereinek Windows XP kompatibilitását hivatott megvizsgálni. A 35 MByte-os méretű szoftvercsomag a Microsoft weboldaláról lesz letölthető.

A Microsoft Windows XP hivatalosan október 25-én fog megjelenni, a számítógépgyártók azonban már a jövő héten kiadhatják az új operációs rendszerre épülő PC-iket. A társaság azonban úgy véli, az új Windows verzió sikerének elengedhetetlen feltétele a problémamentes átállás. A szoftveróriás ezért számos hardver és szoftvercéggel együttesen próbálja elhárítani az esetlegesen fennálló kompatibilitási problémákat.


A Microsoft maga számos ismert hardverelemet és szoftvert átfogó kompatibilitási tesztnek vetett alá, a kisebb cégek pedig a redmondi óriás célszoftvereivel ellenőrizhetik termékeiket az új operációs rendszer alatt. A Microsoft elmondása szerint a társaság mintegy 150 millió dollárt szánt a Windows XP kompatibilitásának biztosítására, amelyen 600 alkalmazott dolgozik a cégnél.

A Windows XP összesen mintegy 12 ezer különféle hardverelemet, valamint 6500 alkalmazást támogat. A Microsoft emellett egy logóprogramot is indított. Miután a szoftver- és hardvercégek termékeiket ellenőriztették a Microsofttal, feltüntethetik azokon a "Designed for Windows", azaz a Windowshoz tervezve logót.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások