Hiány a konzolpiacon?

Hiány a konzolpiacon?

2001. szeptember 27. 04:57, Csütörtök
A japán Nintendo cég szóvivője kedden bejelentette, hogy valószínűleg képtelenek lesznek annyi GameCube játékkonzolt legyártani, amennyire igényt tartana az amerikai piac. A Wal-Mart Stores-hoz hasonló nagy amerikai kereskedőhálózatok a Nintendo America jelentése szerint arra kérték az anyavállalatot, hogy fokozzák a GameCube gyártását, ugyanis az Egyesült Államokban nagyon komoly igény mutatkozik a játékkonzol iránt, és el szeretnék kerülni azt, ami korábban más konzolok esetében már előfordult, vagyis, hogy a vásárlóknak esetleg hónapokig kelljen várniuk a megrendelt játékgépekre.

"A limitált gyártókapacitásunk miatt valószínűleg sajnos képtelenek leszünk arra, hogy változtassunk eddigi terveinken, és az Egyesült Államokba több GameCube konzolt szállítsunk. Azt sem tehetjük meg, hogy az eredetileg a japán piacra szánt konzolok egy részét átvigyük az amerikai piacra, ugyanis ebben az esetben a japán játékosokkal szúrnánk ki. A közelmúltban egyébként a japán kereskedők is arra kértek bennünket, hogy fokozzuk a GameCube gyártását" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Hiroshi Imanishi, a Nintendo igazgatója.

Az elmúlt hét péntekén a világ egyik legnagyobb szoftvercégeként nyilvántartott Microsoft képviselői bejelentették, hogy az első Microsoft játékkonzol megjelenését egy héttel el kellett tolniuk, melynek következtében a Nintendo és a Sony konzoljai számára komoly konkurenciát jelentő, PC-s alapokon nyugvó Xbox november 15-én lát majd napvilágot. A cég egyébként hivatalosan cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a debütáláskor 600-800 ezer Xbox lesz majd a boltokban. Szakértők és kereskedők szerint a legvalószínűbb, hogy a Microsoft nagyjából 300 ezer darab legyártott Xbox-szal rendelkezik majd a debütáláskor, ám ezt az adatot a Microsoft nem kívánta megerősíteni. Sokak szerint kérdéses, hogy elegendő lesz-e ez a 300 ezer darab Xbox, hiszen elképzelhető, hogy a Microsoftnak is olyan gyártókapacitásbeli gondokkal kell majd megküzdenie, mint amilyenekkel mostanában a Nintendo küzd.

Sokakat egyébként meglepett, hogy a GameCube iránt ilyen nagy igény mutatkozik, hiszen a Nintendo legújabb konzoljának japán debütálásakor a boltok előtt nem alakultak ki olyan nagy és tömött sorok, mint amilyenek a Sony PlayStation 2 megjelenésekor voltak. A Nintendo tervei szerint egyébként az idei év végéig több mint 1,1 millió darab GameCube-ot gyártanak le.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások