HP: Lézernyomtató 250 dollár alatt

HP: Lézernyomtató 250 dollár alatt

2001. szeptember 29. 20:13, Szombat
A számítógépeket, illetve perifériákat gyártó Hewlett-Packard pénteken egy új lézernyomtató kiadását jelentette be, amely igen kedvező, 250 dollár alatti árával a társaság legolcsóbb ilyen terméke.

A Hewlett-Packard, amely a tintasugaras- és lézernyomtatók egyik piacvezető gyártója, korábban már beszámolt az új lézernyomtató fejlesztéséről, így az óriáscég bejelentése igazából nem érte váratlanul a szakembereket. Az új, meglepően olcsó lézernyomtató közeljövőben várható megjelenéséről Rob Wayman, a társaság pénzügyi igazgatója számolt be még júniusban. Wayman júniusban elmondta, hogy a Hewlett-Packard a piaci részesedés növelése érdekében több új nyomtatótípust tervez kiadni a piac alsó árszegmensében.

A LaserJet 1000 típusjelű, új lézernyomtató olyan konkurens termékek versenytársa lesz a piacon, mint a koreai Samsung Electronics ML-1210 modellje, valamint a Lexmark W210, és a Brother 1440. A Samsung és Lexmark lézernyomtatók jelenlegi ára egyaránt 200 dollár, a Brother modell pedig 300 dollárért kapható. A HP piaci forgalomban lévő legolcsóbb lézernyomtatója a HP LaserJet 1200, amely 400 dollárba kerül.


A Hewlett-Packardnak nem a mostani az első hasonló lépése a nyomtatópiacon. A társaság 1999-ben adta ki az Apollo tintasugaras nyomtatósorozatot, 100 dollár alatti áron. A tintasugaras nyomtatók a tintakazetták (patronok), illetve a fotópapírok révén azonban több utólagos hasznot termelnek, mint a lézer változatok.

A HP LaserJet felbontása 600 x 600 dpi (dot per inch - képpont/hüvelyk), nyomtatási sebessége pedig 10 lap/perc. Az október 1-én megjelenő nyomtatót USB adatkábellel, valamint átlagosan 2500 A4-es oldal kinyomtatására elegendő festékport tartalmazó tonerkazettával szállítja a gyártó.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások