Commandos 2

Commandos 2

2001. október 10. 10:01, Szerda

Kiadó: Eidos Interactive
Fejlesztő: Pyro Studios

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 300MHz, 32MB RAM, Win9x/2000/ME
Hasonló játékok: Commandos
Kategória: Akció-stratégia


Minden stratégiai játékot kedvelő gamernek biztosan ismerős a név: Commandos. A Pyro Studios által 1998-ban kiadott játék, bár jellegében nem volt teljesen új, létezett már előtte is háborút, esetleg II. Világháborút szimuláló program, de azok közel sem voltak játékmenetben, stílusban és hozzáteszem nehézségben versenytársai a Commandos-nak. Kitűnően kidolgozott pályák, érdekes küldetések, és végre már fegyver is akadt nálunk, amivel vagy taktikázva, halkan vagy Quake stílusban halomra gyilkolva a nácikat teljesítettük a küldetést, már ha teljesítettük, mert jómagam nemegyszer éjszakáztam miatta, hogy sikerüljön 1-2 óra alatt 50 métert előre verekednem magam.

Klikk ide!    Klikk ide!

A feladat látszólag egyszerű, adott egy kiválóan kiképzett kis csapat, más-másra specializálódott katonákkal. Van aki tökéletesen lő, más esetleg bombákat hatástalanít/aktivál és még sorolhatnám. Egy szó mint száz, a Pyro remekelt vele anno, akik próbálták "fülig érő mosollyal" vették át az eladótól egy év elteltével a küldetés lemezt, amin - mintha nem lett volna elég nehéz már az alap játék is - még nehezítettek egy kicsit, szinte már-már játszhatatlanná téve a Commandos-t, legalábbis sokak számára, amiben én is benne voltam :-)

Klikk ide!    Klikk ide!

A spanyol székhelyű fejlesztő csapat is ismeri a hollywoodi receptet, azaz egy percig sem volt kétséges, hogy lesz folytatása a játéknak. De még milyen... Most szeptember végén elérkezett a nap, hogy a nagyközönség elé vigyék a Commandos 2-t. Magam is alig vártam már, hogy végre befusson hozzám is, és elindulhassak immáron nemcsak nácikat, hanem pl. japánokat is öldösni elit csapatommal, akik immáron gyarapodtak is, hogy kikkel-mikkel arról kicsit később. A telepítés kis mosolyt csalt az arcomra, mert míg a Commandos 1 még megelégedett 250 MB hellyel a merevlemezemen, most utódja 2 GB alá nem adta (3 CD), mint optimista ember ezt pozitívnak értékelem, gondolván hatalmas változtatások, fejlesztések lehetnek a nagy helyigény hátterében. Ebben nem is kellett csalódnom, elképesztő részletességgel kidolgozott pálya fogadott.

Klikk ide!    Klikk ide!

A második részben 10 küldetést kell teljesítenünk akár 9 féle nehézségi beállítással. Ezek közt ugyanúgy előfordul nappali és éjszakai akció abszolút valós időjárási körülmények között. A már említett ellenséges és különböző nemzetiségű katonákkal négy helyszínen küzdhetünk meg: Közép-Európa, Észak-Európa, csendes-óceáni szigetek és Dél-kelet Ázsia. A négy földrészen a legváltozatosabb helyszínen harcolhatunk, például egy tengeralattjáró körül, persze mikor a kikötőben van :-) Esetleg elefántokat kerülgetve Ázsiában! Nekem személy szerint a párizsi helyszín tetszett a legjobban, az Eiffel-torony lábánál osonni... Persze Észak-Európában a havas táj sem szokatlan jelenség.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások