Trade Empires

Trade Empires

2001. október 6. 21:30, Szombat

Kiadó: Eidos Interactive
Fejlesztő: Frog City

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 300, 64MB RAM, Win9x/2000/ME
Hasonló játékok: Railroad Tycoon 2
Kategória: Üzleti stratégia


A gazdsági szimulációk mindig is mostohagyereknek számítottak a játékok piacán. Persze vannak, akik rajonganak értük, de mégtöbben ki nem állhatják őket, ezért aztán az elmúlt években nem nagyon árasztottak el minket az ilyen kategóriájú programok. De most, minden szobaközgazdász újjonghat, mert a Lara Croft-ról híres Eidos most egy kereskedős programmal, a Trade Empires-el próbálja lefedni ezt az űrt.

Klikk ide!    Klikk ide!

A játék megpróbál visszavinni minket az ókor és a középkor világába, mikor is a legnagyobb kincsnek az aranyon kívül a fűszerek, a papír és a porcelán számított. Feladatunk lesz, hogy családunkat okos és jövedelemző üzletekkel gazdaggá tegyük és felvirágoztassuk, hogy igazi kalmár dinasztiává nőjje ki magát. Ehhez nem kell mást tennünk, mint az adott terület szemrevételezése után megtalálni a kereslet és a kínálat adta lehetőséget, majd a karavánutak létrehozása után kereskedőket szerződtessünk, akik majd ide-oda szállítják az árut.

Klikk ide!    Klikk ide!

A kereskedelmi útvonalakat a már említett időpont legfontosabb területein vezethetjük végig. Kipróbálhatjuk magunkat az ókori Kínában, kereskedhetünk Egyiptomban végig a Níluson, velencei kalmárként bejárhatjuk a Földközi Tenger térségét, nem szabad kifelejteni a selyem utat végig a Közel-Keleten, és persze politikailag egyáltalán nem túl korrekten, de részt vehetünk az indiánok kifosztásában is Közép-Amerikában.

Klikk ide!    Klikk ide!

Első látásra talán nem is tűnik olyan nehéznek a feladat, sőt egy kezdő pályán még a betanító küldetést is végigcsinálhatjuk, csak hogy tisztában legyünk a kezelőfelülettel és persze a mélyben rejlő gazdasági összefüggésekkel. Összefüggések ugyanis vannak. Ahogy ugyanis az első kis piacokat felhúztuk, és azok kezdenek nyereségesen működni, egyre több embert vonzanak majd a területre, akik ott letelepednek és családot alapítanak. Ezek a lakosok persze meglehetősen igényesek, akik egy idő után selyem ruhát, jade szobrocskákat és hasonló luxuscikkeket akarnak vásárolni. Ha nem telejesítjük a kívánságaikat, akkor odébbállnak, ha viszont elköltünk több ezer aranyat és megszerezzük a kívánt árut, idővel megtérül a kiadás, de a lakosság ezek után újabb kérésekkel áll elő.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások