A Windows XP támogatja az Athlon XP-t

A Windows XP támogatja az Athlon XP-t

2001. október 11. 03:33, Csütörtök
Az Advanced Micro Devices (AMD) kedden kiadta legújabb csúcskategóriás processzorát, az Athlon XP-t. Az új CPU, amely a Microsoft új Windows XP operációs rendszerének "névrokona", ez utóbbi teljes támogatását élvezi.

Az AMD a napokban jelentette be, hogy a redmondi szoftveróriás Microsoft október 25-én megjelenő Windows XP operációs rendszere támogatja a cég új nagyteljesítményű asztali processzorait. A társaság vezetőinek elmondása szerint a Windows legújabb változata, amely több nagyobb gyártó komplett számítógépein néhány hete már megvásárolható, kihasználja az új Athlon XP processzorban rejlő összes képességet.

Az Athlon XP San Francisco-i kiadásával egyidőben a társaság beszámolt azon erőfeszítéséről, amelynek célja egy olyan új, általánosan elfogadott teljesítménymutató megalkotása, amely az órajeltől függetlenül a processzor tényleges teljesítményére utal.


Az AMD legújabb asztali processzorai tartalmaznak egy úgynevezett "QuantiSpeed" technológiát, amely a társaság szerint mintegy 25%-kal növeli az összteljesítményt a rivális processzorokhoz képest, azonos órajel mellett. Bár a QuantiSpeed maga nem egy valós technológia, mint inkább egy markeingfogás, az Athlon XP számos újításának köszönhetően valóban képes a 25% pluszteljesítményre, természetesen azonos órajel esetén.

Az új processzor számos olyan speciális képességgel rendelkezik, amelyet a Microsoft Windows XP hatékonyan képes kihasználni. "A hamarosan megjelenő Windows XP operációs rendszer úgy lett kialakítva, hogy az kihasználja az AMD Athlon XP processzor egyedülálló képességeit" - mondta John Frederiksen, a Microsoft PC experience részlegének általános menedzsere. Frederiksen hozzátette, hogy az AMD által támogatott egységes teljesítményindex, amennyiben bevezetésre kerül, értékes információval fog szolgálni a PC vásárlás előtt álló felhasználók számára.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások