Intel: árcsökkentések október 28-án

Intel: árcsökkentések október 28-án

2001. október 11. 05:49, Csütörtök
A chipóriás Intel Corp. képviselői hivatalosan is megerősítették azt a hírt, miszerint a társaság október 28-án újabb jelentős árcsökkentést hajt végre processzorai körében.

Mint ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, az Intel legnagyobb riválisa, az Advanced Micro Devices (AMD) szintén mérsékelni fogja Athlon és Duron processzorainak árát, a pontos időpont valamint árváltozás azonban egyelőre nem ismert. A következő rövidke üzenetet az Intel küldte el a rendszerintegrátoroknak és nagykereskedőknek:

"Az Intel október 28-án lecsökkenti az árát a hivatalos forgalmazókon keresztül szállított egyes asztali, munkaállomás és szerver processzorainak. Az 1000 darabos kiszerelések listaárának százalékos változása, valamint az új, dobozos processzorokra érvényes Intel Forgalmzói Kedvezmény (ICR - Intel Channel Rebate, korábban MIP) alul olvasható. Az ármódosítás mértéke egyező az Intel hivatalos forgalmazói számára is. A nagykereskedők szintén azonos mértékű árváltozásra számíthatnak a hivatalos forgalmazóktól. Az új ár, illetve az ICR 2001. október 28-ától lép érvénybe. Kérjük ez időpont után lépjen kapcsolatba a forgalmazókkal a pontos árakért és elérhetőségért."

Október 28-ától a 2 GHz-es Pentium 4 29, az 1,9 GHz-es Pentium 4 27, az 1,8 GHz-es P4 CPU pedig 12 százalékkal fog kevesebbe kerülni. Az 1,20 GHz-es Tualatin Pentium III 10, az 1,13 GHz-es változat 13, az 1,0 GHz-es modell pedig 11 százalékkal lesz olcsóbb az árcsökkentés után.

A 2 GHz-es Intel Xeon (Foster Pentium 4) munkaállomás és szerver processzor, amelynek tényleges megjelenését egyelőre homály fedi, várhatóan 26 százalékkal lesz olcsóbb. Az 1,26 GHz-es, 512 KB másodszintű cache-sel ellátott Tualatin Pentium III/512-S ára 11 százalékot csökken, az 1,13 GHz-es modell pedig 8 százalékkal lesz olcsóbb.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások