Duplájára nőttek a webszerverek elleni támadások

Duplájára nőttek a webszerverek elleni támadások

2001. október 13. 04:18, Szombat
Az adatbiztonságra fordított egyre nagyobb figyelem ellenére az elmúlt egy évben hozzávetőlegesen a kétszeresére nőtt a webszerverek ellen irányuló internetes támadások gyakorisága, derült ki egy napokban kiadott jelentésből.

A TruSecure és Predictive Systems számítógépes biztonsági társaságok által finanszírozott, mintegy 2500 cég bevonásával elkészített jelentés óriási növekedésre derített fényt az internetes támadások gyakoriságában. A napokban kiadott jelentés szerint a megkérdezett cégek közel felét, egészen pontosan 48 százalékát már érte internetes támadás az idei évben. Az egy évvel ezelőtti, hasonló felmérés eredménye 24 százalék volt.

A társaságok 90 százalékát a közelmúltban sikerült megfertőznie valamiféle trójai falónak, illetve számítógépes vírusnak. Mindez igen rossz arány, főleg mivel a cégek 88 százaléka alkalmaz antivírus szoftvereket rendszerei védelme érdekében. Bár a számítógépes rendszerek biztonságára a társaságok egyre több és több pénzt költenek, a kedvezőtlen gazdasági viszonyok miatt a közelmúltban több cég lemondott bizonyos újabb, ezirányú lépésekről. A statisztikák szerint azonban továbbra is sokkalta veszélyesebbek a cégek számára az elégedetlen alkalmazottak, mint a hackerek, illetve script kiddie-k.

Amennyiben a jelenlegi irányvonalak folytatódnak a közeljövőben, az elkövetkezendő években a nagyvállalati- és vezetéknélküli biztonsági rendszerek, illetve ezek menedzsmentjei kerülhetnek a figyelem középpontjába. Az Information Security magazin októberi számában megjelent felmérés itt tekinthető meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások