A VIA alaplapgyártásba kezd

A VIA alaplapgyártásba kezd

2001. október 16. 11:33, Kedd
A tajvani chipsetgyártó VIA Technologies a napokban egy új üzletágat nyitott meg, amelynek kereteiben a társaság a jövőben alaplapokat is fog gyártani.

A VIA Technologies gyártmányú alaplapok elsőként Kínában fognak megjelenni a piacon, és cseppet sem meglepő módon az első modellek a VIA P4X266 Intel Pentium 4-DDR chipkészletre épülnek majd. A VIA nem bíz semmit a véletlenre: ha mások az Intel haragjától tartva nem mernek P4X266-alapú megoldást gyártani, majd kiad ilyen platformot a társaság maga.


A VIA alaplapokat a társaság VIA Platform Solutions Division (VPSD) részlege fogja gyártani csakúgy, mint számos egyéb eszközt, beleértve a webpadokat, az asztali berendezéseket, illetve az új VIA Information PC-ket. A társaság az alaplapok gyártását egy szerződéses partner gyártósorain végzi majd, amelynek neve egyelőre nem ismert. Az elkészült alaplapokat a tajvani cég mind OEM számítógépgyártónak, mind rendszerintegrátoroknak és nagykereskedőknek kínálni fogja.

Az elsőként -Kínában- megjelent VIA alaplap a P147 nevet kapta, képességeiben pedig gyakorlatilag megegyezik a piacon kapható többi P4X266-alapú megoldással. Az új alaplap igen nagy jelentőséggel bír a VIA számára, mivel az Elitegroup Computer Systems-t (ECS) leszámítva a vezető cégek az Intel haragjától tartva nem adták ki VIA P4X266 alaplapjaikat. A másodvonalbeli alaplapgyártók, mint az Acorp és a Shuttle, természetesen boldogan ontják magukból a vitás P4X266-ot tartalmazó lapokat, és megpróbálnak minél nagyobb hasznot húzni a "nagyok" tétlenkedéséből.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások