Számítógépek Windows XP-vel

Számítógépek Windows XP-vel

2001. október 16. 09:45, Kedd
A PC-k piaca az elmúlt időszakban jelentősen meggyengült. Szinte az összes gyártó jelentős forgalomcsökkenésre panaszkodik. A cégek jelenleg abban bíznak, hogy a Windows XP segíteni fogja a számítógépek eladását, és az új operációs rendszerrel forgalomba kerülő PC-k népszerűek lesznek a felhasználók körében. Ezért érthető módon a gyártók az új termékeik árusítását igyekeztek a lehető leghamarabb elkezdeni, így mostanra már számos Windows XP-vel megvásárolható PC-vel lehet találkozni annak ellenére, hogy az új operációs rendszer hivatalos bemutatója csak október 25-én lesz.

A nagyobb cégek közül a Compaq és a HP már szeptemberben bejelentették a legújabb számítógépeiket, amelyek közül több modell már megvásárolható. A Compaq a Windows XP-t elsőként a Presario 8000 szériás asztali PC-ire telepíti, amelyek alapkonfigurációjának ára 1200 dollár (330 000 forint), és akár a 2 GHz-es Pentium 4 processzorral is rendelhetők. A Compaq hordozható számítógépei közül a Presario 700 és Presario 2700 szériás notebookok vásárolhatók meg Windows XP-vel.

A HP népszerű Pavilion termékcsaládjában is megtalálhatók olyan számítógépek, amelyekre a cég az új operációs rendszert telepíti. Így a HP Pavilion 7955 és a HP Pavilion 7935 típusú PC-kre is a Windows XP kerül fel. Az előbbi modell az Intel Pentium 4, míg az utóbbi az AMD Athlon CPU-kra épül. A HP Pavilion N5425 és Pavilion N5425 típusú, AMD processzorokat tartalmazó notebookokon is a Windows XP található meg.

Természetesen nemcsak a Compaq és a HP mutatott be új, Windows XP-re épülő számítógépeket, hanem például a Sony és az EMachines is. Ez utóbbi cég termékei ugyan nem a legismertebbek hazánkban, de mégis érdemes megemlíteni, hiszen egy olyan 900 MHz-es Intel Celeron processzorra épülő konfigurációt is bejelentett, amely 400 dollárba (115 000 forintba) kerül. Ez azért érdekes, mert az október 25-én megjelenő Windows XP egyik verziójának ára 200 dollár lesz, vagyis maga a számítógép csak 200 dollárral (58 000 forinttal) kerül többe, mint az operációs rendszer.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások