A Microsoft fokozza az alkalmazottak védelmét

A Microsoft fokozza az alkalmazottak védelmét

2001. október 17. 16:26, Szerda
A szoftveróriás a napokban lépfenével fertőzött küldeményt kapott, ezért a jövőben fokozott figyelemmel igyekszik kiszűrni az alkalmazottakra leselkedő veszélyforrásokat.

Mint a napokban már megírtuk, a Microsoft Reno-i irodája anthrax fertőzött postai küldeményt kapott Malájziából. Bill Gates, a társaság elnöke egy tokiói üzleti konferencián elmondta, a redmondi központú szoftvercég a többi hasonló esetet regisztráló társasághoz hasonlóan mindent megtesz alkalmazottjai biztonságának megőrzésére. A lépfenével fertőzött, újságokból kivágott pornóképeket tartalmazó küldeménnyel összesen hat Microsoft alkalmazott került közvetlen kapcsolatba, szerencsére azonban a vizsgálatok eredménye szerint egyikük sem fertőződött meg.

Az Egyesült Államokban, valamint számos más országban is egyre komolyabban veszik a küldemények ellenőrzését, miután a közelmúltban a Microsofton kívül számos egyéb, New York-i illetve floridai iroda kapott lépfenével fertőzött levelet. Az antrax baktériumot tartalmazó leveleknek ezidáig egy halálos áldozata volt, valamint több beteget az antibiotikumos kezelés mentett meg.

Bill Gates szerint a szeptember 11-ei terrorcselekmények az általuk kiváltott negatív hangulat miatt egy időre visszavetették a gazdaságot. A Microsoft azonban optimista, mivel a társaság helyzete továbbra is stabil, és a vártnak megfelelően alakul. - A gazdaság lassulását követően a Microsoft egyike volt azon cégeknek, amely konzervatív pénzügyi stratégiája következtében tovább növelte a kutatási és fejlesztési célokra szánt keretét - mondta Gates. - A stratégiai lépéseinek nem egyéves gazdaságra épülnek, sőt még csak nem is kétévesre. Mi hosszab távon goldolkuzunk - tette hozzá a vezető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások