A Windows XP és a "Hófehérke és a hét törpe" esete

A Windows XP és a "Hófehérke és a hét törpe" esete

2001. október 25. 21:05, Csütörtök
A Microsoft Windows XP büszke tulajdonosainak az újgenerációs szoftver megjelenése napján azonnal egy kellemetlenséggel kell számolniuk, ugyanis az egyik legújabb DVD-film, a Disney-klasszikus Hófehérke és a hét törpe új kiadása nem játszható le Windows XP alatt. A kellemetlen hibára október 24-én este derült fény, vagyis a Windows XP debütálását megelőző napon.

"Néhány Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerrel ellátott számítógéppel rendelkező felhasználónak nehézségei adódhatnak, amennyiben megpróbálják lejátszani a Hófehérke és a hét törpe című Disney-klasszikus rajzfilm DVD változatát. A Walt Disney Company és a Microsoft Corporation szakemberei azon vannak, hogy mielőbb megoldást találjanak a problémára, és a felhasználók minden további nélkül lejátszhassák az említett DVD-filmet" - áll egy nemrég kiadott hivatalos közleményben.


Greg Sullivan, a Microsoft szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Hófehérke és a hét törpe DVD változatát nem tesztelték Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerek alatt, ráadásul valószínűleg nem ez az egyetlen olyan DVD-lemez, melynek gondja akad az említett Microsoft operációs rendszerekkel. Különböző források szerint egyébként a Disney eddig néhány százezer darab Hófehérke és a hét törpe DVD-lemezt gyártott le. A Disney képviselői egyébként csekély jelentőséget tulajdonítottak a problémának, és elmondták, hogy a problémát már valószínűleg e héten orvosolják majd.

Az egyszerű felhasználók azonban érthető módon nem örültek túlságosan a felettébb érdekes és kényes problémának. Teljesen fel vagyok háborodva - mondta Tom Frye, egy sacramentoi (Kalifornia) lakos az üggyel kapcsolatban. Frye elmondta, hogy amikor személyi számítógépének segítségével megpróbálta lejátszani a Hófehérke és a hét törpe DVD-t, a vadonatúj Windows XP operációs rendszer a következő üzenettel fogadta: "Out of Virtual Memory", és a lejátszás természetesen nem indult el.

"Úgy gondolom, hogy a Disney-nél egy kicsit kapkodtak, amikor kiadták ezt a DVD-t, a Microsoftról pedig azért lesújtó a véleményem, mert a szoftvercégnél senki sem akarta meghallgatni a problémámat" - mondta felháborodva Frye.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások