Jubileumhoz közelít a Sony PlayStation 2

Jubileumhoz közelít a Sony PlayStation 2

2001. október 26. 21:36, Péntek
A japán elektronikai óriás Sony másfél évvel a PlayStation 2 játékkonzol kiadása után immár a 20 milliós eladási mennyiséghez közelít.

A Sony szeptember végéig 19,57 millió PlayStation 2 játékkonzolt szállított le szerte a világban, így elképzelhető, hogy a 20 milliós eladási határ az elmúlt hónap vége óta már meg is dőlt. A "nagy előd" PlayStation 1 nyomdokain haladó eszköznek a jelek szerint minden esélye megvan rá, hogy a konkurencia támadásai ellenére a jövőben is piacvezető pozícióban maradjon. A PlayStation 1 játékkonzolból ezidáig 88,26 millió darab fogyott el a kiadás óta.


A szeptemberrel végződő három hónapban a Sony-nak 4,62 millió darab PlayStation 2 játékgépet sikerült értékesítenie 2,82 millió darab PlayStation 1 mellett. Az utóbbi konzol eladásai egyébként emelkedő ágban vannak, mivel a társaság a tavalyi harmadik negyedévben mindössze 2,37 millió darabot szállított belőle. A keresletnövekedés fő oka a konzol jelentősen lecsökkent ára. A PS2 kereslete szintén növekedett az elmúlt évben, ám ez kevésbé meglepő. Tavaly július - szeptember között 980 ezer PlayStation 2 talált gazdára, igaz akkor még csak a japán piacon, és a jelenleginél jóval magasabb áron.

A szoftvereket illetően a második negyedévben 19 millió PlayStation 1 játék kelt el világszerte, amely jóval kevesebb, mint az egy évvel korábbi 40 millió. A konzol kiadása óta összesen 802 millió PlayStation 1 játékszoftvert szállítottak le a gyártók. PS2 játékból eddig 72,5 millió darab fogyott, amelyből a második negyedév eredménye 22,7 millió, az egy évvel korábbi időszakban pedig 3,4 millió játék talált gazdára.

A Sony játéküzletága az elmúlt egy évben 83 százalékos növekedést ért el. A társaság ezen részlege az idei második negyedévben 34 millió dollár nyereséget termelt, az egy évvel korábbi eredmény pedig 23,55 millió dollár volt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások