Friss iTunes - üres merevlemez?

Friss iTunes - üres merevlemez?

2001. november 6. 22:08, Kedd
Azok az Apple Macintosh felhasználók, akik az elmúlt napokban letöltötték az iTunes szoftver legújabb verzióját, és ezután ki is próbálták azt, minden bizonnyal jó nagyokat káromkodtak, ugyanis az Apple platform legnépszerűbb digitális zenelejátszó szoftverének telepítése közben felmerülő programhiba révén törlődött merevlemezük teljes tartalma. Az Apple Computer szerencsére szinte azonnal észrevette a hibát a szoftverben, így a hibás iTunes pénteki megjelenését követően szombaton már a javított iTunes-t lehetett letölteni a cég website-jairól, az Apple pedig kiadott egy hivatalos közleményt, melyben felkérte a felhasználókat, hogy őrizzék meg nyugalmukat.

Értelemszerűen a közleményt olvasó és az ügyben érintett Apple felhasználók nagy része nem volt képes nyugalmának megőrzésére. Én mindjárt kidobom ezt az egész sz*rt az ablakon, ez volt az utolsó csepp a pohárban, nem bírom már tovább - ilyen és ehhez hasonló hozzászólások jelentek meg az Apple fórumokon az esetet követően, ami tulajdonképpen érthető is, hiszen ki örülne annak, ha egy kisebb szoftver telepítését követően elvesznének a merevlemezén tárolt adatok.


Az Apple képviselői az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy az Apple felhasználók nagyon kis részét érintette a probléma, és azzal probálták meg csillapítani a kedélyeket, hogy állítólagosan számos felhasználó jelzett vissza a cég számára, hogy az iTunes szoftver legújabb változatának Mac OS X operációs rendszerre történő telepítésének eredményeképpen létrejött adatvesztésre gyógyírt jelenthetnek az ismertebb helyreállító szoftverek. Az Apple az ilyen programok közül a Symantec-féle Norton Utilitiest, illetve a MicroMat-féle TechTool Pro-t ajánlja.

A feldühödött Apple felhasználók táborát ezen kijelentések sem nyugtatták meg igazán, ugyanis - mint az a fórumokból kiderül - a legtöbb károsultnak nem sikerült visszaállítania a korábban a merevlemezén tárolt adatait az Apple által javasolt szoftverekkel, és ezért sokan kártérítést szeretnének az Apple-től.

A dologhoz hozzátartozik, hogy elméletileg nem túl sok károsult lehet, ugyanis "csak" azoknak vesztek el a merevlemezen tárolt adataik, akik winchesterüket több partícióra osztották, és a meghajtó nevét egy üres karakterrel (space) kezdve adták meg. Ennek ellenére mégis sokan panaszkodnak adatvesztésről, és nem ritka, hogy az adatvesztés mértéke eléri a 100 GB-ot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások