Az idei Comdex más lesz, mint a korábbiak voltak

Az idei Comdex más lesz, mint a korábbiak voltak

2001. november 7. 14:57, Szerda
Az Egyesült Államokban szeptember 11-én elkövetett terrorcselekmények következtében Amerikában minden nagyobb összejövetelt nagyon komoly biztonsági intézkedések előznek meg, hiszen például a napokban megrendezett Emmy-díjkiosztó ünnepségen még a legnagyobb televíziós sztárokat is fémdetektorokkal vizsgálták hosszasan. Tegnap pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a jövő héten megrendezésre kerülő Comdex 2001 számítástechnikai szakkiállításra nem lehet majd laptopokat bevinni, ugyanis a rendezők attól félnek, hogy a terroristák esetleg a hordozható számítógépeket, vagy a bennük elrejtett eszközöket esetlegesen újabb terrorcselekményekhez használnák fel.

"Az idei őszi Comdex kiállításon minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetünk be. Biztonsági őreink az összes konferenciateremben és természetesen a kiállító cégek standjain is jelen lesznek. A kiállításra érkező kedves látogatókat pedig felkérjük, hogy aktatáskáikat, szatyraikat és hordozható számítógépeiket hagyják otthonukban, vagy a szállodájukban, a nagyobb tárcával, valamint övtáskával érkező látogatóinknak pedig egy külön biztonsági ellenőrzésen kell majd átesniük" - áll a Comdex szervezősége által kiadott hivatalos anyagban.

Az apróbb ajándékok és prospektusok gyűjtögetésére természetesen az idei kiállításon is lehetőség nyílik majd, azonban a látogatók kizárólag a kiállító cégek által ingyen osztogatott vékony műanyag szatyrokba gyűjthetik ezeket a dolgokat, ráadásul aki egyszer elhagyta a kiállítás területét egy ilyen mindenféle reklámanyaggal megtömött szatyorral, annak a kiállításra történő újbóli belépésnél alapos ellenőrzésre kell számítania, nehogy becsempészhessen valamilyen nemkívánatos eszközt a szatyrában. A Comdexen várhatóan előadást tart majd Bill Gates, a Microsoft elnöke, Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója, valamint John Chambers, a Cisco vezérigazgatója. Ezen nagyszabású előadásokra semmilyen szatyrot, kézitáskát, sőt még fényképezőgépet sem lehet majd bevinni.

A szeptember 11-i sajnálatos események egyébként rossz hatással vannak az idei őszi Comdexre, ugyanis a világ legnagyobb számítástechnikai szakkiállítására az idén nagyságrendileg 150 ezer látogatót várnak, míg az elmúlt évben a látogatók száma meghaladta a 200 ezret. A november 12. és 16. között megrendezésre kerülő idei Comdexen várhatóan számos újdonsággal és érdekességgel rukkolnak majd elő a kiállítók, így természetesen a kiállítás eseményeiről mi is folyamatosan be fogunk számolni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások