A szoftverkalózok fogják vissza az XP kínai eladásait

A szoftverkalózok fogják vissza az XP kínai eladásait

2001. november 10. 19:19, Szombat
A világ legnagyobb szoftvercége kevés kézzelfogható eredményt láthat az illegális másolás elleni harcban Kínában, ahol az illegális szoftvermásolás a legnagyobb méreteket ölti.

A társaság szerint azonban lassan kifejtik hatásukat azok az intézkedések, amelyek a szoftverek illegális terjesztését hivatottak visszafogni. Kína az elmúlt hónapokban számos olyan lépést tett, amely elősegíti a kalózmásolatok visszaszorulását, mivel az ország saját szoftveripart szeretne, és tervbe vette a World Trade Organization-be (Világkereskedelmi Szervezet) való minél hamarabbi belépést is. Az új Windows XP operációs rendszer eladásait egyelőre azonban még visszafogja az országban az illegális szoftvermásolás óriási mértéke.

A Microsoft kínai növekedését azonban továbbra is visszatartja az illegális szoftvermásolás, állítják a szakemberek. - Igen jó eredményeket értünk el a közelmúltban, de ami továbbra is visszatart bennünket, az a szerzői jogok védelmével kapcsolatos szituáció - mondta Michael Rawding, a Microsoft ázsiai részlegének elnöke. Rawding elmondása szerint kína a szerzői jogok elismerésének kezdeti stádiumában van. Kínában az elmúlt évben a szoftverek mintegy 94 százaléka volt illegális másolat.

Rawding szerint a Microsoft a kínai vezetéssel együttműködve próbálja visszaszorítani az illegális szoftvermásolatokat, a jelenlegi, kezdeti stádiumban azonban nehéz kézzelfogható eredményt felmutatni. A jobb kapcsolatok kialakítása végett a szoftveróriás a közeljövőben kibővíti kínai, technikai támogatást nyújtó központját, ami egyben 300 új munkahelyet is jelenteni fog, valamint megépíti az alapjait hosszútávú kínai tevékenységének.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások