Harry Potter minden platformon

Harry Potter minden platformon

2001. november 14. 01:48, Szerda
Az Electronic Arts összesen négy, a Harry Potter és a Bölcsek Köve című regényre épülő játékprogramot jelentet meg. A november 16-tól kapható szoftverek a Warner Bros. Pictures által készített mozifilm vetítésével egyszerre kerülnek a boltokba. A PC-re, PlayStation-re, Game Boy Colorra, és Game Boy Advance-re megjelenő játékok az ígéretek szerint maximálisan kihasználják majd az adott platform képességeit, ám minden verzióban közös, hogy Harry Potter karakterével játszhatunk.

A PlayStation és a PC-s változat platformjáték, és a két verzió nagyon hasonlít egymásra. A Hogwarts Varázslóiskola díszletei között az iskolába újonnan érkező Harry Potter bőrébe bújva kell ráeszmélnünk saját varázsképességeinkre. A könyvben is olvasható izgalmas kalandokat élhetjük át a televízió képernyője vagy a monitor előtt ülve, mivel cselekmény hűen követi a regény vonulatát. J.K. Rowling fantáziavilágából több mint 20 karakter került a konverziókba. Feladatunk, hogy tárgyakat szedjünk össze, felfedezzük a hatalmas 3 dimenziós interaktív környezetet, és a titkos átjárókat.


A Game Boy Colorra készült átiratban megszabott feladatokat kell elvégeznünk, hogy megtanuljunk varázsolni, mert csak így győzhetjük le a bennünket kihívókat. Előfordulhat, hogy különféle szörnyekkel vagy különösen gonosz karakterekkel rúgjuk össze a port, s ilyenkor bizony minden varázserőnket be kell vetnünk, hogy győztesen kerülhessünk ki az összecsapásból. A küzdelmek során szerzett tapasztalati pontoknak köszönhetően minél többet harcolunk, annál erősebbek leszünk, így az egyre komolyabb küzdelmekben is helyt tudnunk állni.

A Game Boy Color változatban a Varázsló Kártyák (Wizard Cards) kapják a főszerepet Harry Potter mellett. Ezeket a játék során kell összegyűjtenünk, és csereberélnünk őket más Game Boy Color tulajdonosokkal egy Game Link Cable segítségével. Az összes kártyát nem lehet összegyűjteni egy egyszerű játékkal, ezért a játékosok rá vannak kényszerítve, hogy egymással cserélgessék őket.

A Game Boy Advance-re írt verzió jobban koncentrál a varázslóiskolai évekre, mivel itt a feladatunk, hogy kijárjuk a sulit. Minden tanévben sajátos feladatokat kell elvégeznünk, hogy aztán évvégén átléphessünk a következő osztályba. A megjelenítés izometrikus 2 dimenziós, és a konverzió kihasználva a GBA képességeit, rengeteg apró, rejtett játékot tartalmaz. Ez a változat is hűen követi a könyv cselekményét.

Az EA a következő generációs konzolokra 2002-ben jelentet majd meg Harry Potter játékokat, ám ezekről egyelőre semmilyen információ nem került nyilvánosságra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások