Bruce Lee hamarosan feléled a filmvásznon

Bruce Lee hamarosan feléled a filmvásznon

2001. november 18. 02:45, Vasárnap
Egy dél-koreai filmrendező a fejébe vette, hogy a legújabb számítógépes grafikai megoldások segítségével elkészít egy olyan filmet, melyben Bruce Lee lesz a főszereplő. Igen, nem tévedés, arról a Bruce Lee-ről van szó, aki már réges régen halott, ugyanis az eddig tizenöt koreai nyelvű filmet készített Chul Shin szerint semmi akadálya sem lesz annak, hogy az 50 millió dolláros költségvetésű filmben a legújabb számítógépes trükköknek köszönhetően feléledjen a korai verekedős akciófilmek koronázatlan királya, Bruce Lee.

"Gondolom látták a Final Fantasy mozifilmet. Ebben a filmben a legújabb számítógépes grafikai megoldásoknak köszönhetően gyönyörű volt a képi világ, azonban a virtuális szereplők valahogy mégsem voltak teljesen életszerűek. Én azonban mindenkit biztosíthatok afelől, hogy legújabb filmemben a számítógépek szülte szereplők teljesen élethűek lesznek" - nyilatkozta a napokban Chul Shin, a 45 éves dél-koreai fimrendező-producer.

A közelmúltban világszerte nagy sikert aratott Final Fantasy mozifilmben látható grafikai megoldások szinte mindenkit lenyűgöztek, és valószínűleg sokan csettintettek, hogy ez igen, ez a grafika nagyon ott van! Ezzel együtt a Final Fantasy-ban látható virtuális szereplők külalakja "csak" súrolja a fotorealisztikus minőséget, vagyis például bőven van még különbség a filmben látható arcok és a valós emberek arcáról készült fényképek között, valamint az animációs modelleken is lehetne még mit csiszolni. Shin teljes mértékben tisztában van azzal, hogy a Final Fantasy-ben látható szereplők jelenlegi állapotukban még nem állnák meg a helyüket egy normál, azaz hús-vér emberi főszereplőket felvonultató mozifilmben. Éppen ezért a dél-koreai filmes szakember tervbe vette, hogy a 2004-ben bemutatandó "Dragon Warrior" című filmben Bruce Lee-t teljesen fotorealisztikus minőségben tudják majd megjeleníteni, vagyis a virtuális szereplő teljesen bele tud majd illeszkedni a film normál, azaz valós képi világába.


Shin elmondása szerint a "Dragon Warrior" előkészületei már javában folynak, a legnagyobb problémát pedig várhatóan az emberi bőr, haj, izzadság és vér modellezése jelenti majd. Shin ezenkívül meg kívánja keresni azt a színészt is, melynek hangja leginkább hasonlít Bruce Lee hangjára. Mit lehet erre mondani? Szerintem csak annyit, hogy várjuk magát a filmet és sok sikert kívánunk mind a rendezőnek, mind a számítógépes grafikusoknak, akik várhatóan nem sokat pihennek majd a következő pár évben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások