Lerohanták a Starwars.com weboldalt a rajongók

Lerohanták a Starwars.com weboldalt a rajongók

2001. november 18. 18:56, Vasárnap
A napokban valósággal lerohanták a Star Wars rajongók a Starwars.com weboldalt, miután a kövekező, Star Wars Episode II: Attack of the Clones rész előzetesei felkerültek.

A weboldal látogatottsága a november 11-ével végetérő héten 114 százalékkal növekedett. A Starwars.com a szóbanforgó héten összesen 342 ezer egyedülálló látogatót fogadott az azt megelőző hét 159 ezres látogatottsági értékéhez képest, közölte a Nielsen//Netratings.

A weboldal látogatóinak döntő többsége, egészen pontosan 82 százaléka volt férfi, 18 százaléka pedig nő. A nezetők a statisztikák szerint átlagosan több, mint 10 percet töltöttek a Starwars.com oldalon, 57 százalékuk pedig meglátogatta a Star Wars Episode II: Attack of the Clones (A klónok támadása) mozielőzetes szekcióját is. A film tervezett bemutatási ideje az Egyesült Államokban 2002 májusa.


- A Star Wars sorozat hosszú idő óta Hollywood legkiterjedtebb ereje az interneten. Valójában az internetes mozielőzetesek elterjedése is a Star Wars Episode I-gyel kezdődött még 1998-ban - mondta Jarvis Mak, a NetRatings vezető elemzője. - A Lucasfilm továbbra is a technológia csúcsán van, és jelenleg azon dolgozik, hogy az Episode I DVD tulajdonosainak egy külön online változatot készítsen a második rész mozielőzeteséből tette hozzá.

A Nielsen/NetRatings mintegy 62 ezer otthoni internetező, illetve 8000 vállalati felhasználó szokásait kíséri folyamatosan figyelemmel az Egyesült Államokban, valamint emellett további 155 ezer külföldi felhasználó viselkedését is nyomon követi.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások