Ellopták a Playboy.com ügyfeleinek bankkártyaadatait

Ellopták a Playboy.com ügyfeleinek bankkártyaadatait

2001. november 21. 19:38, Szerda
A Playboy.com arról értesítette ügyfeleit, hogy egy hacker feltörte a weboldal számítógépes rendszerét, és olyan titkos információkat is megszerzett, mint a felhasználók bankkártyaszámai.

A közel 50 éves férfimagazin online részlege e-mailben figyelmeztette felhasználóit, hogy a jelek szerint egy hacker betört az oldal számítógépes rendszerének egyik részébe. Larry Lux, a Playboy.com elnöke azt nem közölte a levélben, hogy hány felhasználót érinthet a probléma.

A Playboy.com arra kéri felhasználóit, lépjenek kapcsolatba a bankkártyájukat kiadó társasággal, hogy ellenőrizhessék, vett-e le valaki engedély nélkül pénzt bankszámlájukról. Az online részleg értesítette a hatóságokat, valamint felkért egy szakértőt az eset elemzésére.


- Sajnálatos módon a Playboy csak egyike azon társaságoknak, akiket hasonló támadás ért - írta Lux az e-mailben. A vezetőnek minden bizonnyal igaza is van, mivel a hasonló esetek továbbra is megmérgezik az online kereskedelmet. Több bank a gyakori csalások miatt nagyobb díjat számít fel a webes tranzakciókért, a vásárlók pedig továbbra is bizalmatlanok az elektronikus kereskedelemmel szemben.

A Playboy.com azután értesült a biztonsági rendszer feltöréséről, miután a hacker elkezdett e-maileket küldözgetni a felhasználóknak. A társaság nem tudja pontosan, mikor juthatott be a hacker először a rendszerbe, aki maga azt állítja, már 1998 óta hozzáférése van a titkos információkhoz.

A hacker által e-mailben értesített felhasználók többnyire viccnek hitték a levél tartalmát egészen addig, amíg az üzenet végén meg nem találták saját bankkártyaszámaikat, illetve azok lejárati idejét. A legtöbb felhasználó a levél elolvasását követően azonnal letiltotta a kártyát, de egyelőre nem tudni, hiányzik-e pénz a számlákról.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások