A VIA pert nyert az Intellel szemben

A VIA pert nyert az Intellel szemben

2001. november 27. 11:45, Kedd
A tajvani chipset gyártó VIA Technologies a Commercial Times napilap jelentése szerint pert nyert a chipóriás Intel ellen, igaz nem a társaság licensz nélkül kiadott Pentium 4 chipseteinek ügyében.

A napokban lezárult perben a chipóriás Intel bizonyos AMD processzorokhoz kifejlesztett alaplapi chipkészletek miatt perelte a VIA Technologies-t. Az ügynek tehát nincs közvetlen köze azokhoz a perekhez, amelyeket az Intel a közelmúltban zúdított a VIA nyakába a Pentium 4 licensz nélkül kiadott Apollo P4X266 chipkészlet kiadása miatt.

A VIA egyelőre nem kommentálta a híreket, mivel előbb maga is meg szeretne bizonyosodni az információ hitelességéről. A PC piac többi résztvevője most azt várja, hogy az Intel számára kedvezőtlen döntés miképp befolyásolja a két társaság között nemrégiben kirobbant, újabb jogi ellentétet. Az elmúlt hetekben olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a VIA Technologies és az Intel közel áll a megállapodáshoz, a társaságok azonban nem nyilatkoztak az ügyben.

A közelmúltban lezárult per a legendás Intel - VIA "barátság" immár második fejezete volt. Az Intel első VIA ellen irányuló pere közös megállapodással zárult 2000 júliusában. Az Intel akkor bizonyos grafikus vezérlőkkel, illetve rendszerbusszal kapcsolatos szabadalmait érezte megsértve.

A jogi szakértők szerint a két cég között jelenleg is fennálló jogi harc előbb vagy utóbb, de megállapodással fog lezárulni, és nem valószínű, hogy bármelyik perben ítélet születne. A vezető alaplapgyártók a perek lezárultáig azonban nem adnak ki VIA chipkészletre épülő Pentium 4 alaplapot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások