Továbbra is szűkösek a P4 szállítmányok

Továbbra is szűkösek a P4 szállítmányok

2001. november 29. 16:58, Csütörtök
Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy a Pentium 4-es processzor hiánya továbbra is problémát jelent a társaság számára. Mint a társaság közleményéből kiderült, a gyártókapacitás ez évben már nem is fog bővülni.

- Az emberek elkezdték felismerni a Pentium 4-alapú PC-k előnyeit, és a jelenlegi egyébként is egy erőteljes vásárlási szezon - mondta Evia Shum, az Intel ázsiai részlegének szóvivőnője, aki azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy az asztali Pentium III CPU-k gyártásának leállításával az Intel processzorokhoz ragaszkodó felhasználóknak nem is marad más választásuk, mint "felismerni a Pentium 4-alapú PC-k előnyeit". - Megpróbáljuk még ebben a negyedévben enyhíteni a Pentium 4 chipek hiányát - tette hozzá Shum.


Az Intel még októberben értesítette a disztribútorokat, hogy a Pentium 4 processzorok szállításai november végéig szűkösek lesznek. A közlemény szerint a 2 GHz-es modellekből az év legvégéig semmiképp nem áll majd rendelkezésre jelentősebb raktárkészlet.

A hiányok mögött egyesek szerint az áll, hogy az Intel ki szeretné üríteni a régebbi, Socket 423-as P4 chipekből felhalmozódott raktárkészletét. A felhasználók azonban érthető okokból nem rohannak megvásárolni a jövőben tovább nem bővíthető rendszereket. Az elemzők úgy vélik, az Intelnek ehhez nagyobb mértékű árengedményeket kellene adnia a processzorokra.

Az Intel szóvivőnő nyilatkozatából kiderül, hogy a Socket 478 Pentium 4 CPU-k hiánya jóval tovább fog tartani november végénél, és a chipóriás terveivel ellentétben akár a jövő év elejéig is elhúzódhat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások