Több, mint félmillió GameCube egy hét alatt

Több, mint félmillió GameCube egy hét alatt

2001. november 30. 14:36, Péntek
A japán Nintendo Co. Ltd. csütörtöki közleménye szerint a november 18-ai kiadást követően a társaság egy hét alatt mintegy 500 ezer GameCube játékkonzolt értékesített az Egyesült Államokban.

A világ második legnagyobb játékkonzol gyártója úgy véli, ezzel magamögé utasította a rivális Microsoft Xbox játékkonzolját. A Nintendo szerint a GameCube első amerikai szállítmánya szinte teljesen elfogyott, és a boltok már mintegy 125 ezer további konzolra adtak le rendelést. A japán gyártó egész Észak-Amerikát tekintve 740 ezer darab 199 dolláros GameCube konzolt adott el egyetlen hét alatt, amelynek 80 százaléka került az Egyesült Államok forgalmazóihoz.


A Microsoft nem közölt konkrét számokat, de az elemzők mintegy 300 ezerre becsülik a november 15-ei kiadást követő első héten eladott Xbox konzolok számát, amelyek döntő többsége már az első napokban elfogyott. A Sony PlayStation 2 játékkonzolból tavalyi, amerikai kiadásakor napok alatt az összes darab elfogyott, mindez azonban azért is eshetett meg, mert a japán társaságnak súlyos gyártási problémái voltak. A Nintendo elsősorban a gyerekeknek, illetve a gyerekes családoknak szánja a GameCube játékkonzolt, és kiemeli a konzol 100 dolláros árelőnyét a rivális Xbox és PlayStation 2 megoldásokkal szemben.

A Nintendo az év végéig összesen 1,3 millió GameCube játékkonzolt szeretne értékesíteni. A Microsoft terveiben 1-1,5 millió Xbox eladása szerepel ugyanezen idő alatt. Az ATI Technologies, amely a GameCube grafikus processzorát gyártja, a konzol jó eladási eredményei következtében 5 százalékos növekedést ért el részvényeinek árfolyamában, amellyel éves rekordot döntött.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások