Nem marad el az árcsökkentés

Nem marad el az árcsökkentés

2001. december 2. 14:09, Vasárnap
A Pentium 4 processzorokkal kapcsolatos hírek az utóbbi időben két jelentősebb eseményről számolnak be. Ezek közül az egyik, hogy január elején megjelennek a 0,13 mikronos gyártási technológiákkal készülő, Northwood processzormagra épülő Pentium 4 CPU-k. A másik, hogy az utóbbi időben Pentium 4 hiány alakult ki a piacon, amely elsősorban a 2 GHz-es frekvenciával működő, Socket 478 foglalatba illeszthető CPU-kat érinti. Bár már olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint egyes országokban az 1,5 GHz-es változatokból sincs elegendő. Természetesen az Intel próbálja csökkenteni a hiányt, azonban a cég szerint nem valószínű, hogy a jövő év elejéig sokat javul a helyzet.

Már olyan találgatások is megjelentek, amelyek szerint a Pentium 4 hiány miatt nem valószínű, hogy az Intel januárban csökkenti a processzorainak árát. A legfrissebb információk szerint azonban a cég tervezett árcsökkentését nem fogja befolyásolni a hiány.


Az Intel legutóbb október 28-án mérsékelte jelentősebb mértékben a Pentium 4 processzorainak árát. Akkor az 1,8, az 1,9 és a 2 GHz-es frekvenciával működő CPU-k lettek olcsóbbak. A 2 GHz-es modell ára például 562 dollárról 401 dollárra csökkent. A januári árváltoztatások a hírek szerint érintik majd az 1,6, az 1,7, az 1,8, az 1,9, a 2,0 és a 2,2 GHz-es órajellel rendelkező Pentium 4 processzorokat is. Az Intel tervei szerint az árcsökkentés egyes CPU-k esetében akár 20 százalékos is lehet. Például a 2 GHz-es modell ára 401 dollárról 340 dollárra fog csökkeni, míg az 1,6 GHz-es változat ára 163 dollárról 130 dollárra mérséklődik majd.

Az Intel terveiben az év első hónapjában megjelenő 2,2 GHz-es frekvenciával működő Pentium 4 árának csökkentése is szerepel. A hírek szerint ezt a processzort január végétől 615 dollár helyett 560 dollárért lehet majd megvásárolni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások