Továbbra sem adja ki Itanium szervereit a Compaq

Továbbra sem adja ki Itanium szervereit a Compaq

2001. december 3. 11:26, Hétfő
A Compaq Computer Corp. képviselője a napokban azt nyilatkozta, a társaság Intel Itanium-alapú szerverei továbbra sem állnak készen a kiadásra annak ellenére, hogy az Intel kijavította az Itanium rendszereket sújtó BIOS hibát.

Mint ismeretes, az Compaq szigorú ellenörző tesztsorozatai a közelmúltban felfedtek egy hibát az Itanium chipben, pontosabban a rendszerek BIOS programjában. A társaság ezért elhalasztotta a ProLiant 590/64 Itanium-alapú szerver kiadását, és értesítette az Intelt. Az Intel a napokban bejelentette, hogy kijavította a hibát, és minden Itanium rendszerben ajánlja az új BIOS alkalmazását. A legfeljebb 4 darab 64 bites Itanium processzort alkalmazó Compaq ProLiant 590/64 szerverek azonban továbbra sem látnak napvilágot, pedig az Intel-alapú szerverek legnagyobb gyártójának támogatása kritikus a chipóriás számára.


Azt jelenleg nem lehet pontosan tudni, mi volt az Itanium rendszerek problémája, ami miatt a szerverek megbuktak a Compaq igénybevételi tesztjein, de a hírek szerint az Itanium-alapú megoldások bizonyos esetekben feltűnően rossz teljesítményt nyújtottak. A Compaq, Tim Willeford szóvivő szerint más gyártók Itanium szervereinél is tapasztalta a problémát, így került célkeresztbe maga a processzor.

Willeford megerősítette, hogy a frissített BIOS megérkezett az Inteltől, de a Proliant 590/64 szerver egyelőre nem jelenik meg. - Számos egyéb tesztet végre kell még hajtanunk, mielőtt a Compaq Itanium szerverek megjelenhetnének - mondta a szóvivő. - Reméljük, hogy hamarosan megkezdődhet a szerverek szállítása, egyelőre azonban nem tudok megjelenési időpontot mondani. A kérdésre, hogy a ProLiant 590/64 napvilágot lát-e az éven, Willeford azt mondta, ő maga sem tudja a választ.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások