A Delta leállítja a CD-ROM meghajtók gyártását

A Delta leállítja a CD-ROM meghajtók gyártását

2001. december 4. 19:58, Kedd
A Delta Electronics az idei év végéig fokozatosan leállítja a CD-ROM meghajtók gyártását, és a társaság a jövőben nem is kíván CD meghajtókkal foglalkozni.

A napokban látott napvilágot a hír, miszerint a Delta a közelmúltban leállította több CD-ROM gyártáshoz szükséges alkatrész rendeléseit, mint például az olvasó fej, vagy a chipkészlet. A társaság az év végéig végleg befejezi a CD-ROM meghajtók gyártását, és a jövőben más termékekkel kíván foglalkozni. A Delta egyelőre még szállít ilyen meghajtókat a forgalmazóknak, ezek azonban egyre inkább a meglévő raktárkészletek utolsó darabjai lesznek.

A Delta a CD-ROM-k mellett számos egyéb elektronikai eszközt gyárt, mint például a tápegységek. A társaság ezekből az eszközökből jóval nagyobb nyereséget tudott kovácsolni, mint az egyre elértéktelenedő CD-ROM meghajtókból. A társaság szerint a CD-ROM meghajtókat gyakran tovább kell fejleszteni, hogy a cég lépést tartson a konkurenciával, de egyre kevésbé hozzák vissza a beléjük fektetett összegeket, ráadásul az iparág jövője sem tűnik túlzottan ígéretesnek.

A társaság CD-ROM meghajtókat fejlesztő részlege a jövőben optikai kommunikációs megoldásokkal, valamint kijelzők részegségeivel fog foglalkozni. A Delta Electronics mindemellett folytatja a DVD-ROM meghajtók fejlesztését, illetve gyártását. A DVD-ROM meghajtók jelenleg magasabb áron értékesíthetők, mint a CD-ROM változatok, és a DVD-k térhódításával az eszközök piaci kereslete a közeljövőben várhatóan tovább fog növekedni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások