Intel, AMD: várakozáson fölüli eredmények

Intel, AMD: várakozáson fölüli eredmények

2001. december 7. 16:27, Péntek
Úgy tűnik, a PC processzorok piaca némileg kezd helyreállni. A két vezető chipgyártó az idei negyedik negyedévben várhatóan jobb eredményt fog elérni az előzetesen vártnál.

A chipóriás Intel csütörtökön pozitív irányban módosította negyedik negyedéves piaci előjezéseit. A várható bevételek növelése széleskörű optimizmusra adott okot a befektetői körökben. A Santa Clara-i (Kalifornia) központú társaság jelenleg 6,7 - 6,9 milliárd dolláros bevételre számít az év utolsó három hónapjában. A korábbi előjelzés szerint a társaság 6,2 - 6,8 milliárd dolláros eredményre számított.

- Az Intel mikroprocesszorok iránti igény az elmúlt hetekben a vártnál nagyobb volt, és megközelítette az ilyenkor szokásos értékeket - áll a társaság közleményében. A sajtóközlemény szerint a kommunikációs üzletág helyzete a társaság elvárásainak megfelelően alakul. Az Intel az elmúlt negyedévben 6,6 milliárd dolláros bevétel mellett 655 millió dollár nettó nyereséget ért el.

Az Intel-rivális Advanced Micro Devices (AMD) maga is úgy véli, hogy a negyedik negyedéves eladások jobban alakulnak a vártnál. A társaság az időszakban rekordmennyiségű mikroprocesszort fog értékesíteni, túlteljesítve az előző negyedév 7,8 millió darabját is. Mindez a jelenlegi rekordnak számító idei első negyedév 661 millió dollár bevételének megdöntését fogja jelenteni a társaság processzor üzletága számára. A cég teljes bevétele várhatóan 766 millió dollár lesz.

Egyes elemzők szerint a növekvő eladások a processzorpiac mélyponti helyzetéből való kilábalás első jelei lehetnek, vagy legalábbis arra utalnak, hogy a legrosszabb időszaknak már vége.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások