Realtek: kiváló eredmények, új fejlesztések

Realtek: kiváló eredmények, új fejlesztések

2001. december 8. 18:57, Szombat
A Tajvan egyik legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Realtek Semiconductor számára a november rendkívül jó eredményekkel zárult, ugyanis a cég bevétele az év utolsó előtti hónapjában meghaladta a 740 millió dollárt, igaz az előrejelzések azt mutatják, hogy a cég bevételei december folyamán némileg csökkennek majd.

A Realtek jó eredményei szakértők szerint elsősorban annak köszönhetők, hogy a Realtek számára rendkívül fontos kommunikációs chipek piacán az idei évben nem voltak különösebb gondok, vagyis a Realtek szépen csöndben óriási forgalmat bonyolított le az idén. A cég bevételeinek decemberben esedékes kis mértékű visszaesése pedig csupán annak tudható be, hogy a vállalatok sok esetben januárra halasztják bizonyos megrendeléseiket.

A Realtek számára a legnagyobb bevételt kétségkívül a 10/100 Mbps-os hálózati chipek jelentették, melyekből a tajvani cég az idei év folyamán óriási mennyiséget adott el. Ennek következtében a Realtek egyike azon két tajvani chipgyártó cégnek, melyek a 2001-es esztendőben folyamatosan kiváló bevételi eredményeket könyvelhettek el. A Realtek minden eddiginél kedvezőbb eladási mutatói ahhoz vezettek, hogy jelen pillanatban a Realtek már több mint 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a 10/100 Mbps-os hálózati chipek piacán, a 10 Mbps-os hálózati chipek piacán pedig immár 95 százalékos a részesedése, vagyis nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy jelenleg a Realtek dominál a hálózati chipek piacán.

A Realtek vezetői azonban nem elégednek meg a cég eddig elért sikereivel, vagyis nem ülnek a babérjaikon, hanem inkább minden erejükkel azon vannak, hogy a Realtek a közeljövőben újabb termékekkel tudjon megjelenni a piacon. Ennek érdekében a cég kutató és fejlesztő központjában alkalmazott fejlesztőmérnökök számát a közelmúltban 350-ről 450-re emelték, és a cég tervei szerint ez a létszám hamarosan eléri majd az 5-600-at is. Különböző források szerint a Realtek mostanság leginkább az újgenerációs gigabites és vezeték nélküli hálózati chipek fejlesztési munkálataival van elfoglalva, és ha minden jól megy, akkor a cég a jövő év második negyedévének végén számos újdonságot jelent majd be. A Realtek ezenkívül több ADSL chipet is fejleszt, melyek várhatóan valamikor a jövő év végén látnak majd napvilágot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások