Új Hitachi lapos monitor

Új Hitachi lapos monitor

2001. december 15. 06:17, Szombat
Az LCD kijelzők az utóbbi időben mind teljesítmény, mind minőség szempontjából sokat fejlődtek. Ezzel egy időben az áruk is jelentősen elkezdett csökkeni, de sajnos még napjainkban is jóval drágábbak, mint a CRT monitorok. A szakemberek szerint ezért sok felhasználó inkább nagyobb képernyős CRT monitort vásárol egy kisebb képátlóval rendelkező LCD helyet. A cégek legtöbbje azon az állásponton van, hogy az LCD kijelzők a jövőben egyre nagyobb szerephez jutnak majd, így nem csoda, ha sorba mutatják be az újabbnál újabb lapos monitoraikat.

A Hitachi a legújabb, 17 colos LCD monitorát igyekezett úgy kialakítani, hogy az a kategóriájában nagyon költséghatékony terméknek számítson. A cég szerint az új kijelző nagyon sokoldalúan használható fel, hiszen a vállalati, az üzleti és az otthoni felhasználók számára is ajánlható.


A legújabb, CML171 típusú TFT LCD kijelző a korszerű kialakításának köszönhetően helytakarékosan helyezhető el az asztalon. A monitor maximálisan az 1280 x 1024 pixeles felbontást biztosító üzemmódban használható. A Hitachi szerint megfelelő fényerővel, és 300:1 kontrasztaránnyal rendelkezik. A CML171 telepítése és használata nagyon egyszerű. A különböző paraméterek beállítását jelentősen megkönnyíti a képernyőn megjelenő menürendszer. A kijelző nemcsak a hagyományos PC-khez csatlakoztatható, hanem a Macintosh számítógépekhez is. Az új Hitachi monitor természetesen számos korszerű előírással kompatibilis. Így például támogatja a VESA FPMPMI (Flat Panel Monitor Physical Mounting Interface) szabványt, és a TCO 99 követelményeknek is megfelel.

A Hitachi a legújabb CML171 típusú készülékének szállítását december 18-án kezdi el. A hírek szerint a 17 colos lapos monitor körülbelül 700 dollárért (195 000 forintért) lesz megvásárolható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások