Japánban már kapható az AMD Athlon XP 2000+

Japánban már kapható az AMD Athlon XP 2000+

2001. december 31. 17:20, Hétfő
Az Advanced Micro Devices (AMD) a rivális Intel Northwood Pentium 4 processzorainak megjelenésére az Athlon XP CPU 2000+ modellszámú változatának január elején való kiadásával kíván válaszolni.

Az AMD nyilvánvalóan nem szeretné, ha az Intel 130 nm-es csíkszélességgel készülő Northwood Pentium 4-esei túlzottan nagyot pukkannának, ezért a társaság egy újabb Athlon XP modellel igyekszik feledtetni az Intel számára nagy eseményt. Az XP 2000+ processzor ezért várhatóan már január első felében világszerte meg fog jelenni, sőt az új CPU Japánban már kapható is.


A valószínűsíthetően 1667 MHz órajelű processzor Japánban való felbukkanása igazából már nem számít meglepetésnek, mivel az Intel és AMD cégek új chipjei rendszerint a tokiói boltokban jelennek meg először, az Egyesült Államokban és Európában pedig csak valamivel később kerülnek forgalomba. A rendkívül sikeres AMD Athlon XP chipek legújabb változata a japán boltokban 50 ezer jenbe, azaz hozzávetőleg 380 dollárba kerül, ami a Northwood Pentium 4 CPU-k árához képest reálisnak tűnik.

Az AMD-rivális Intel Northwood Pentium 4 chipjei szintén január első felében válnak világszerte elérhetővé 2,0(A), illetve 2,2 GHz-es órajellel. A chipóriás bízik a 130 nm-es P4 CPU-k sikerében, amelyek a jelenlegi modelleknél kétszer nagyobb, 512 KByte-os másodszintű cache memóriájukkal, illetőleg magasabb órajelükkel jelentős előrelépést igérnek. Mint az Intel gyakran hangoztatja, a P4 már a kezdetektől 130 nm-es technológiához készült. Néhány héten belül kiderül, az új változatok hogyan szerepelnek az AMD legújabb Athlon XP chipjéhez képest.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások