GORE: az FPS király

GORE: az FPS király

2002. január 17. 16:47, Csütörtök
A DreamCatcher ma bejelentette, hogy ők adják ki a GORE című programot PC-re és a konzolokra. A 4D Rulers által fejlesztett szoftver kivételes játékmentettel és kiemelkedő mesterséges intelligenciával rendelkezik.

A készítők rengeteg, forradalmian új megoldást építenek be a játékba, ezért nem elég mindössze gyors reflexekkel rendelkeznünk ahhoz, hogy legyőzzük ellenfeleinket. A program elején karaktert kell választanunk magunknak, melyet a megfelelő fegyverekkel és tulajdonságokkal kell felvérteznünk, hogy megállja a helyét a csatamezőn. A GORE ijesztően halálos fegyverei másodlagos tüzelési móddal is rendelkeznek, ennek köszönhetően több mint 30 különféle módon likvidálhatjuk vetélytársainkat. Lesz is mire lőni, hiszen csaknem minden elpusztítható a játékban: megsemmisíthetőek a fegyverek, a mentőládák, a tölténytárak, az üzemanyagtartályok, stb. Nem szeretnéd, hogy a megsebesült ellenfeled meggyógyítsa magát? Lődd szét egyszerűen a mentőládát, mielőtt elérné! A hatalmas robbanás valószínűleg megteszi a magáét, és a vetélytárs holtan esik össze.

"A GORE játékmenete az eddig megjelent FPS szoftverekéhez nem hasonlítható. Egészen új élményre számíthatnak a 3D-s lövöldözős játékok rajongói! A DreamCatcher számára rendkívül nagy öröm, hogy egy ilyen tehetséges fejlesztőgárdával dolgozhat, mint a 4D Rulers." - nyilatkozta Richard Wah Kan, a DreamCatcher Interactive vezérigazgatója.

"Mivel a GORE az első projektünk, rendkívül körültekintően választottunk kiadót. Amikor a DreamCatcher megkeresett bennünket, rögtön tudtuk, hogy megtaláltuk, a megfelelő partnert." - mondta Joel Huenink, a 4D Rulers elnöke.

A program kerettörténete egy sötét jövőképet ábrázol. A 2085-ös évben járunk, az élet felett a káosz uralkodik. A hatalmas világvárosokból mindössze a hajdani aranykorra emlékeztető romok maradtak hátra. A még létező utcákat kegyetlen, ragadozó terrorcsoportok uralják. A világ még működő kormányainak komoly problémákat kell megoldania. Legelőször is olyan katonákra lesz szükség, akik képesek lesznek visszaállítani a rendet az utcákon, és sikeresen meg tudnak birkózni a legveszélyesebb helyzetekkel is. Az új szuperkatonákat egy speciális szimulátorral képezik ki. A virtuális edzésprogram tökéletesen alkalmas arra, hogy kiszűrjék a mentálisan gyenge jelölteket, az erőseket pedig még edzettebbé tegye. A "húsdarálónak" becézett gép valódi neve GORE. A katonák ennek segítségével ismerkednek meg fegyvereikkel, a küldetések helyszíneivel és az ellenfeleikkel.

A játékmenet fontos részét képezi a „stamina”, mely tulajdonképpen a mozgás és a lélegzés képességét jelöli. A mozgás és az ugrálás csökkenti a stamina mennyiségét, csakúgy, mint a nehéz fegyverek cipelése. Az ügyesen gazdálkodó karakterek stamina-szintje magasan marad, így a lassabb, fáradtabb játékosok ideális célpontot jelentenek a számukra. Ez azt jelenti, hogy mindenki rá van kényszerítve a taktikázásra, hiszen a rendelkezésre álló erőnkkel bölcsen kell bánnunk, ha nyerni akarunk. A szoftver egyedülállóan kezeli a karaktereket védő páncélzatot is. Egy teljesen épp páncélzattal rendelkező ellenfelet csak úgy tudunk legyőzni, hogy támadásainkat a felület bizonyos pontjaira koncentráljuk, majd mikor az meggyengült, megkíséreljük áttörni a sérült burkolatot.

A GORE várhatóan idén tavasszal jelenik meg, de a szoftver játszható demója már letölthető a www.dreamcatchergames.com/gore címről.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!


Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások