Biztonsági továbbképzés a Microsoft programozóinak

Biztonsági továbbképzés a Microsoft programozóinak

2002. február 8. 17:40, Péntek
A szoftveróriás Microsoft biztonságszavatolási csoportja lesz a szoftveróriás munkafelügyelője az elkövetkezendő hónapban.

Mint már többször írtunk róla, a Microsoft vezetése komolyan gondolja, hogy a társaság a jövőben biztonságossá teszi a Windows operációs rendszert. A társaság most egy biztonsági gyorstalpaló tanfolyamra küldi fejlesztőit, tesztelőit, illetve programmenedzsereit.

Az elkövetkezendő hónapban a szoftvercég biztonságszavatolási csoportja vezetésével mintegy 70 fejlesztői csoport fogja részletesen átvizsgálni a Windows XP, illetve a Windows .NET különféle komponenseit. - Ez egy rendkívül komoly, és széleskörű erőfeszítés - mondta Steve Lipner, a Microsoft biztonságszavatolási csoportjának igazgatója. - Rengeteg tesztet tervezünk elvégezni. Számos, a biztonsági kérdésekben kiemelkedően képzett szakembert irányítunk az egyes részlegekhez, amely alapjaiban fogja megváltoztatni a szoftverfejlesztés menetét - tette hozzá Lipner.

Kérdéses azonban, hogy mindez miképp fogja befolyásolni a szoftveróriás egyéb terveit, mivel a biztonsági tanfolyamon résztvevő alkalmazottak ezen idő alatt nem szoftverfejlesztéssel fognak foglalkozni. A társaság vezetői szerint a biztonsági kérdések kivizsgálásának ideje nem okoz késéseket, mivel ezt az időt a társaság már belekalkulálta az új szoftverek megjelenési ütemtervébe.

Bill Gates, a szoftveróriás elnöke január közepén jelentette be, hogy a társaság a jövőben elsőszámú feladatának tartja a biztonsági problémák végleges kiküszöbölését. "Amikor választanunk kell új funkciók hozzáadása, illetve a biztonsági problémák megoldása között, a biztonsági hibák kiküszöbölését kell választanunk" - közölte Gates a Microsoft alkalmazottjainak küldött e-mail üzenetében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások