Mikrochip egy brazil politikusban

Mikrochip egy brazil politikusban

2002. február 16. 14:17, Szombat
Egy brazil törvényhozó lesz a világ első politikusa, akibe egy olyan mikrochipet ültetnek be, mely bizonyos személyes adatokat tárol. "Be akarom bizonyítani a braziloknak és az egész világnak, hogy ez a technológia teljesen biztonságos és semmilyen veszélyeket nem hordoz magában. Hiszek abban, hogy minden olyan új technológiát támogatnunk kell, melyek által továbbfejlődhet a tudomány. Én akarok az első mikrochipes brazil lenni. Én akarok a világ első mikrochipes politikusa lenni" - nyilatkozta Antonio de Cunha Lima, Sao Paulo egyik vezető politikusa.

Cunha Lima elmondta, hogy a tudósok egy úgynevezett VeriChipet ültetnek majd be szervezetébe, és a beültetésre azon nyomban sor kerül, amint a brazil hatóságok jóváhagyják a chip emberi testbe történő beültethetőségét. A brazil politikus elárulta, hogy az emberi testbe ültethető mikrochipekkel hosszú távú tervei vannak, ugyanis a VeriChipet kifejlesztő és gyártó Applied Digital Solutions cég, valamint az átala elnökölt Central Brasileira de Negocios cég hamarosan közös leányvállalatot alapít, mely leányvállalat mikrochip-beültetésekkel fog foglalkozni.

Az ismert politikusba beültetendő mikrochip elmondások szerint alig nagyobb egy rizsszemnél, hatszor 128 karakternyi adatot képes tárolni, és folyamatosan 125 kHz-es frekvenciájú rádiójeleket sugároz ki magából, mely jeleket a megfelelő berendezésekkel 1 - 1,5 méteres távolságból lehet detektálni. Szakértők szerint a VeriChip lényegében egy majdnem ugyanolyan mikrochip, mint amilyeneket egyes haszonállatokba szoktak beültetni, és amely chipek elsősorban az állatok azonosítására szolgálnak.

Egyesek szerint elképzelhető, hogy a mikrochip beültetés lassan divattá válik majd, ugyanis nemrégiben egy floridai család is bejelentette, hogy szimpatizál az emberi testbe beültethető mikrochipekkel, és amennyiben az Egyesült Államok megfelelő hatósági szervei engedélyt adnak a beültetési procedúrára, akkor ez lesz a világ első úgymond mikrochipes családja. Szakértők szerint manapság talán még sokan mókás dolognak tartják a mikrochipek emberi testbe történő beültetését, azonban idővel az ilyen biochipek óriási szolgálatot tehetnek az emberiségnek, ugyanis segítségükkel különböző egészségügyi, azonosítási, biztonsági és tájékozodási (GPS) feladatok is megoldhatók lesznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások