6,3 megapixeles digitális fényképezőgép

6,3 megapixeles digitális fényképezőgép

2002. február 24. 19:55, Vasárnap
A digitális fényképezőgépeket gyártó cégek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően időről időre mutatják be az egyre hatékonyabb készülékeiket. A Canon legújabb terméke a kiváló teljesítményének köszönhetően a csúcskategóriás kamerák közé tartozik, és kifejezetten a profi fotósok számára készült.

A Canon legújabb, körülbelül 15 x 11,6 x 7,6 centiméter nagyságú és megközelítőleg 780 gramm súlyú EOS D60 nevű digitális fényképezőgépe a nagyon sikeres EOS D30 típusú modellre épül, de természetesen annál nagyobb teljesítményt nyújt, és számos új funkciót biztosít. Yukiaki Hashimoto, a cég egyik alelnöke szerint az új készülék a nagy felbontás mellett olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyeket a profi fotósok nagyon előnyösen tudnak majd használni.

Az EOS D60 a kiváló teljesítményét többek között a 6,52 Mpixeles CMOS érzékelőnek köszönheti. A hasznos képpontok száma 6,3 Mpixel, így a 3072 x 2048 pixeles felbontás is elérhető. Az új készülék támogatja a RAW és a JPEG formátumokat. JPEG használata esetén a felhasználó hatféle beállítási lehetőség közül választhat, amelyek között megtalálhatók például a 2048 x 1360 és az 1536 x 1024 pixeles üzemmódok is.


A Canon szerint a D60 autofókusz rendszere rosszabb fényviszonyok mellett is háromszor hatékonyabb, mint a D30-é. A kamera zárszerkezete 30-tól 1/4000 másodperces idők beállítására alkalmas. A D60 egy olyan háttérmegvilágításos LCD kijelzőt is tartalmaz, amely a cég szerint jelentősen egyszerűbbé teszi a készülék beállítását. Az új kamera rendelkezik egy USB 1.1 és egy NTSC/PAL csatlakozóval is. A fényképek tárolására CompactFlash memóriakártyák mellett IBM Microdrive is használható. A beépített akkumulátor körülbelül 490 darab fénykép rögzítését teszi lehetővé egy feltöltéssel.

Az EOS D60-hoz a vásárló egy gondosan összeválogatott szoftvercsomagot is kap, amely a Windows XP-vel is kompatibilis meghajtóprogramok mellett tartalmazza többek között a ZoomBrowser EX, a PhotoRecord, az ImageBrowser, a RemoteCapture és az Adobe Photoshop 5.0 LE alkalmazásokat is.

A Canon tervei szerint az EOS D60 szállítása áprilisban fog elkezdődni, és körülbelül 3000 dollárért (840 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások