"Most megfizetsz Bill Gates"

"Most megfizetsz Bill Gates"

2002. április 23. 16:52, Kedd
Már bő négy éve folyik a Microsoft ellen a per, melyen ezidáig Bill Gates még soha nem jelent meg. Eddig csupán videófelvételt küldött, melyet levetítettek. Persze ez annyira abszurd volt, hogy nem is vették igazán komolyan.

A személyes meghallgatásnak azért is van roppan fontos szerepe, mivel minden válaszát eskü alatt teszi. Természetesen nem a vádlottak padján fog ülni, hanem mint tanú hallgatják ki. A Microsoft szóvivője szerint már el is készült Bill a beszédével - az egyetlen bibi csupán az, hogy lesznek kérdések a másik fél - jelen esetben kilenc amerikai állam - részéről is.

Bill Gates és felesége Melinda

Találgatások folynak arról, vajon mi az az ok, mely miatt Ms. BG (Microsoft-os Bill Gates) megjelenik a bíróság előtt. Elemzők szerint a PC piac gyengélkedésére apellálva próbál majd atomháborús pusztítás utáni képet festeni egy "feldarabolt Microsoft"-os világról. A megfelelő időzítéssel talán a védelem javára billentheti a mérleg nyelvét.

A védelem dolgát nehezíti, hogy egy Princetoni független szakértő megállapította, hogy a Windows-ból minden további nehézség nélkül eltávolíthatóak olyan komponensek mint MS Mediaplayer, MS Internet Explorer.

A meghallgatás kedden vagy szerdán lesz esedékes. Az egész informatikai világ nagy érdeklődéssel kísért eseménye nyilvános fórumokon, IRC csatornákon is meglátszik. "Most megfizetsz Bill Gates" és hasonló megnyilvánulások az extremistákat is megihlették.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások