EA: PS2 Online támogatás van, Xbox Live nincs

EA: PS2 Online támogatás van, Xbox Live nincs

2002. május 16. 14:41, Csütörtök
A világ legnagyobb videójáték kiadója, az Electronic Arts Inc., szerdán bejelentette, hogy Madden NFL nevű játéka a Sony PlayStation 2-vel támogatni fogja az online játékot, a Microsoft Xbox-szal viszont nem.

A két konzolgyártó már jóideje az online játékot népszerűsíti, és minden erejével azon dolgozik, hogy saját eszköze az online játékok piacán is hódítson. Mint ismeretes, az Xbox broadband hálózati csatolóval rendelkezik, a PlayStation 2-höz pedig augusztustól, 39,99 dolláros áron lesz elérhető az online játékot lehetővé tévő broadband adapter/modem kombó.

A Redwood City-i (Kalifornia) központú Electronic Arts (EA) közleménye szerint a Madden NFL 2003 támogatni fogja a PlayStation 2 online funkcióit, a Microsoft Xbox Live szolgáltatását egyelőre azonban nem támogatja a játék. "Jelenleg is folynak a tárgyalások, de úgy tűnik, az Electronic Arts játékok az idei évben nem fogják támogatni az Xbox online funkcióit" - mondta Jeff Brown, az EA egyik szóvivője.

A két konzolgyártó online játékokkal kapcsolatos stratégiája merőben eltér egymástól. Miközben a Sony nem kér pénzt az online szolgáltatásokért, és azok működtetését a játékkiadókra bízza, a Microsoft saját, havidíjas szolgáltatást tervez bevezetni. Fontos azonban mégegyszer megemlíteni, hogy az Xbox-hoz beépített broadband adapter jár, a PlayStation 2-höz pedig 40 dolláros áron, pluszban kell megvásárolni azt.

A közelmúltban a harmadik nagy konzolgyártó, a japán Nintendo is bejelentette, hogy be kíván lépni az online játékok piacára. A kiegészítő hálózati adaptereket várhatóan az ősz folyamán dobja piacra a társaság GameCube játékkonzoljához.

A jövő héten kerül megrendezésre Los Angeles-ben az idei E3 (Electronic Enterntainment Expo) kiállítás, amely az elemzők szerint számos új, online játék bejelentését fogja hozni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások