A héten érkezik a Jaguar első frissítése

A héten érkezik a Jaguar első frissítése

2002. szeptember 18. 11:43, Szerda
Különböző források szerint az Apple Computer e héten tervezi megjelentetni a legfrissebb operációs rendszerének, a Jaguar néven is ismert Mac OS X 10.2-nek az első frissítését. A különböző hibajavításokat és kisebb-nagyobb fejlesztéseket tartalmazó Mac OS X 10.2.1-es update így most kevesebb mint egy hónappal azt követően lát napvilágot, mint a Jaguar asztali számítógépekre, illetve szerverekre szánt eredeti, azaz 10.2-es verziószámmal rendelkező változatai.

Érdekesség, hogy az Apple Computer oldalán hétfőn megjelent némi technikai támogatási információ a közelgő javítással kapcsolatban, azonban a cég munkatársai ezt követően nem sokkal levették az oldalról a dokumentumot. Ezen iromány szerint a Jaguar asztali számítógépeken történő felhasználásra optimalizált változata a javítás telepítését követően egész pontosan harmincegy ponton módosul. A legfontosabb változások közé tartozik többek közt, hogy a Jaguar minden eddiginél jobb kompatibilitást biztosít majd a Windows operációs rendszerek alatt megírt CD-kkel, valamint, hogy hét újabb CD-író meghajtó kerül majd be a Jaguar által támogatott CD-RW meghajtók közé.

Várakozások szerint a Jaguar első javítócsomagjának telepítését követően az Apple Computer operációs rendszere jobb kompatibilitást biztosít majd az iMovie és a Final Cut Pro, valamint egyéb szoftverek és hardverek között. A cég fejlesztőmérnökei ezenkívül néhány, az elektronikus levelezéssel kapcsolatos hibát is kiküszöböltek, valamint bizonyos grafikai problémákat is megoldottak.

Az Apple Computer képviselői nem kívántak nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy az említett dokumentum megjelenését követően miért tűnt el villámgyorsan a cég weboldaláról, mint ahogy arról sem, hogy a Mac OS X 10.2.1-es frissítés pontosan mikor lát majd napvilágot, a céghez közeli források azonban tudni vélik, hogy a Jaguar első javítása még a hét folyamán meg fog jelenni. A javítást a felhasználók egyrészt egy különálló, telepíthető verzióban tölthetik majd le az Apple Computer website-járól, másrészt pedig igénybe vehetik a Mac OS X operációs rendszer beépített Software Update szolgáltatását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások