12x-es optikai zoommal rendelkező Panasonic digitális fényképező

12x-es optikai zoommal rendelkező Panasonic digitális fényképező

2002. október 15. 13:07, Kedd
A Panasonic munkatársai az elmúlt napokban számos olyan újdonságról rántották le a leplet, melyek minden bizonnyal felkeltik a digitális fényképészet iránt érdeklődő felhasználók figyelmét, hiszen például az egyik ilyen újdonság nem más, mint egy egyedülálló módon tizenkétszeres optikai zoommal rendelkező digitális fényképezőgép.

Miközben a manapság forgalomban lévő digitális fényképezőgépek többsége jó esetben háromszoros optikai zoomot tudhat magáénak, a keresztségben Lumix DMC-FZ1 nevet, illetve típusjelzést kapott Panasonic újdonság nem kevesebb mint tizenkétszeres optikai zoommal rendelkezik. A DMC-FZ1 a Panasonic Lumix termékcsaládjába tartozó összes modelljéhez hasonlóan a német Leica cég kiváló minőségű optikai lencséivel van ellátva. A gyártó képviselői a mostani bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy a Lumix DMC-FZ1 továbbfejlesztett képstabilizáló funkciókkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően minden korábbinál könnyebbé válik a tökéletesen éles és tiszta képek készítése. A Lumix DMC-FZ1 ezenkívül egy teljesen új DSP (Digital Signal Processor) chipet is magáénak tudhat, így az újdonság minden korábbinál nagyobb sebességgel képes feldolgozni a digitális fényképeket. A Secure Digital memóriakártyákkal kompatibilis Panasonic Lumix DMC-FZ1 típusjelzésű digitális fényképezőgép 2 megapixeles felbontással rendelkezik, ára pedig 490 dollár, vagyis mintegy 122 ezer forint.


A Panasonic ezzel párhuzamosan rántotta le a leplet a Lumix DMC-F1 típusjelzésű, ugyancsak vadonatúj digitális fényképezőgépről, mely méreteit tekintve kisebb a Lumix DMC-FZ1-nél, felbontása azonban nagyobb, egész pontosan 3,2 megapixel. A DMC-FZ1 egyébként "csak" háromszoros optikai zoommal rendelkezik. Most debütált a Panasonic SV-PT1 SD típusjelzésű hordozható adattároló berendezése is, mely a Secure Digital foglalatába helyezett memóriakártyák tartalmát átmásolja az integrált, 5 GB kapacitású merevlemezére, ezenkívül pedig a megfelelő csatlakozóval rendelkező televíziós készülékeken képes fényképbemutatót tartani. A Panasonic ezenkívül bemutatta az SV-P20 SD típusjelzésű parányi fényképnyomtatóját is, mely többek közt egy Secure Digital foglalattal és egy kis LCD kijelzővel rendelkezik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások