Amerikában egyre hétköznapibbá válik az internet

Amerikában egyre hétköznapibbá válik az internet

2002. december 30. 18:12, Hétfő
Egy felmérés szerint az amerikai háztartások számára az elmúlt időkben egyre stabilabb és megbízhatóbb hírforrássá alakult a nemzetközi számítógépes hálózat, az internet. A Pew Internet and American Life Project munkatársai által megkérdezett kétezer amerikai több mint hatvan százaléka azt nyilatkozta, hogy gyakran használja az internetet arra, hogy beszerezze a számára szükséges friss információkat, és ezen felhasználóknak mintegy kétharmada immár több mint három esztendeje használja nagy megelégedéssel az internetet.

A felmérés készítői által megkérdezett internetezők nyolcvan százaléka elmondta, hogy véleménye szerint az internet tökéletesen alkalmas arra, hogy segítségével megbízható és friss információkat lehessen szerezni többek között az egészségügyről, vagy például a különböző kormányzati szolgáltatásokról. A jelentésből ezenkívül arra is fény derül, hogy az amerikai internet felhasználók mintegy hetvenkilenc százaléka szerint a kisebb-nagyobb cégek által üzemeltetett weboldalak általában fontos és hasznos információkat tartalmaznak az adott cégek termékeivel, illetve szolgáltatásaival kapcsolatban.

"Ahogy múlik az idő, az emberek egyre jobban hozzászoknak az internethez és az általa nyújtott különböző szolgáltatásokhoz, valamint egyre inkább megbíznak a weben fellelhető információkban. Tapasztalataink szerint a felhasználók kezdik értékelni az online információforrások nyújtotta hírek frissességét és megbízhatóságát, valamint egyre nagyobb arányban vesznek igénybe olyan különböző internetes keresőszolgáltatásokat, melyek segítségével lényegében pillanatok alatt rátalálhatnak az általuk keresett információkra" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban John Horrigan, az említett felmérés egyik készítője.

"Jelenleg már elmondható, hogy az internet, vagy más néven a "hálózatok hálózata" immár több millió amerikai felhasználó számára teljesen hétköznapi dolognak számít. Emlékezetes, hogy alig pár évvel ezelőtt az internet a legtöbb ember számára még csak egy nagyon különös, ismeretlen szolgáltatás volt" - nyilatkozta Barry Wellman, a Torontoi Egyetem egyik professzora, az "Internet és a mindennapi élet" című könyv szerzője.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások