Vékonyabb notebookokat eredményezhet a Banias

Vékonyabb notebookokat eredményezhet a Banias

2002. december 30. 18:18, Hétfő
A tajvani notebook gyártók úgy vélik, az Intel új, Banias elnevezésű mobil processzorával lehetővé válik a jelenlegi, Pentium 4-alapú notebookoknál jóval vékonyabb készülékek gyártása.

A Pentium 4-M mobil processzorra épülő notebook számítógépek hozzávetőleg 32 - 35 mm vastagok, amely némileg megnehezíti a készülékek hordozását. A tajvani notebook gyártók úgy vélik, az Intel új Banias processzorainak alkalmazásával lehetőség nyílik olyan készülékek kifejlesztésére, amelyek mindössze 22 - 28 mm vastagok.

A 2003 elején megjelenő Banias processzorokhoz egyes ipari hírforrások szerint ezidáig a Quanta Computer fejlesztette ki a legvékonyabb, mindössze 26 mm vastag notebookot. Az új modell várhatóan az ACER márkaneve alatt fog megjelenni a piacon. A First International Computer (FIC) legkarcsúbb Banias készüléke 27 mm-es vastagsággal büszkélkedhet, és várhatóan március - április táján kerül forgalomba az NEC márkaneve alatt.

Az ASUSTeK első Banias-alapú notebookja 28 mm vastag lesz. A társaság vezetői szerint a cég egy ennél vékonyabb modellt is ki tudna fejleszteni, de csak jóval magasabb áron. Az ASUSTeK jelenleg úgy látja, egy ilyen modellnek egyelőre nem lenne megfelelő piaca.

Mindhárom ultravékony Banias-alapú notebook vagy 14,1, vagy 15 colos kijelzővel fog készülni.

Egyes japán gyártók 18 - 22 mm vastagságú készülékek piacra dobását is tervezeik, ezek a modellek a tajvani gyártók notebookjaival ellenben azonban csak a piac egy viszonylag kis szegmensét célozzák, nem pedig az átlagfelhasználót.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások