Megjelent az iSync végleges változata

Megjelent az iSync végleges változata

2003. január 4. 17:32, Szombat
Az Apple Computer csütörtökön kiadta az iSync nevezetű szinkronizációs szoftver végleges verzióját, ily módon néhány nappal megelőzte a Microsoftot, mely várhatóan a jövő hét folyamán mutatja be hasonló alkalmazását. Mint ismeretes, az Apple Computer szeptember végén adta ki az iSync bétaverzióját, melynek segítségével a felhasználók már kipróbálhatták a szoftver azon képességeit, melyek révén rendszerezni lehet például a Bluetooth kompatibilis mobiltelefonokban, a Palm kéziszámítógépekben, vagy éppen az Apple Computer saját gyártmányú iPod hordozható digitális audiolejátszójában tárolt különböző adatokat, naptári bejegyzéseket, vagy éppen telefonszámokat. Ezt követően december elején olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint az Apple Computernek gondjai akadtak az iSync fejlesztési munkálataival és emiatt várhatóan nem tudja időben megjelentetni a szoftvert.


A cupertinói (Kalifornia) székhelyű gyártó ezután magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, melynek eredményeképpen az iSync már e hét csütörtökön megjelenhetett. Szakértők szerint az Apple Computer a vége felé nem véletlenül húzott bele a szoftver fejlesztésébe, hiszen a cég vezetői mindenképpen azt szerették volna, ha az iSync ha csak néhány nappal is, de hamarabb lát napvilágot, mint a Microsoft hasonló jellegű alkalmazása. Amennyiben hinni lehet a híreszteléseknek, a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoft várhatóan jövő hét kedden mutatja be a keresztségben Plus Digital Media Edition nevet kapott szoftver újdonságát, melyet Windows XP alá fejlesztettek ki a redmondi cég munkatársai. A Microsoft-féle szinkronizációs szoftver egyik legfontosabb szolgáltatása a Plus Sync & Go, melynek segítségével a felhasználók könnyedén rendszerezhetik a Microsoft Pocket PC operációs rendszerrel ellátott eszközökön tárolt adataikat, zenefájljaikat, vagy éppen videóklipjeiket.

Véleményem szerint egyértelmű, hogy az Apple Computer azért erőltette az iSync e héten történő megjelentetését, mert ily módon meg akarta előzni a hasonló szoftverrel várhatóan jövő héten előrukkoló Microsoftot - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Stephen Baker, az NPDTechworld egyik vezető elemzője, majd hozzátette, hogy az Apple Computer számára rendkívüli fontossággal bír, hogy az iSync szoftver kedvelt legyen a felhasználók körében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások