Felmentették az Intel lufilyukasztó vezetőit

Felmentették az Intel lufilyukasztó vezetőit

2003. január 4. 03:20, Szombat
Tajvanon a tajpeji kerületi bíróság úgy határozott, hogy az Intel Corporation vezetői és egyéb megnevezett személyek nem követtek el bűncselekményt akkor, amikor a VIA Technologies vádja szerint egy 2001-ben megrendezett számítástechnikai szakkiállításon kárt okoztak a VIA Technologies tulajdonában, és állítólag kilyukasztották a tajvani cég luftballonjait.

Az ügy összes vádlottját felmentette a bíróság, így a bírósági határozat értelmében sem Stanley Huang, az Intel Asia Pacific marketing és üzleti menedzsment részlegének az igazgatója, sem Kelly Wu, az Intel Taiwan igazgatója nem követett el bűncselekményt. Az üggyel kapcsolatban ugyancsak felmentették az azóta egymással egyesült MagicMedia és Acer Sertek cégek egy-egy alkalmazottját is.


Ily módon tehát pont került a VIA Technologies, valamint az Intel Corporation között immár hosszú évek óta bírósági perek egyikének a végére, mely per minden bizonnyal a legérdekesebbek közé tartozott, hiszen ritkaságnak számít, hogy az egyik nagyvállalat beperli a másikat, mondván, hogy az kidurrantotta a luftballonjait. A VIA Technologies konkrétan azzal vádolta meg az Intelt, hogy annak vezető munkatársai a 2001-ben Tajpejben megrendezett Computex 2001 számítástechnikai szakkiállítás keretein belül szándékosan kilyukasztották a cég léggömbjeit, valamint kárt tettek több egyéb olyan tárgyban, mely a VIA Technologies logóival volt ellátva. A tajvani chipsetgyártó cég állítása szerint több ezer dollárt költött az akkoriban debütált VIA P4X266 típusjelzésű Pentium 4-es alaplapi chipkészlet népszerűsítésére hivatott reklámanyagokra, így többek közt az említett léggömbökre, melyeket az Intel munkatársai állítólagosan kidurrantottak.




A nevezetes ballonok

Tudni lehet, hogy a léggömböket a VIA Technologies standján kívül az alaplapgyártó cégek standjainál is elhelyezték, az Intel képviselői azonban mindezt nem nézték jó szemmel, ugyanis mint ismeretes, az Intel mindmáig nehezményezi, hogy a VIA Technologies a megfelelő engedélyek nélkül fejlesztette ki az említett chipsetet. A bírósági perből az Intel végül is azért kerülhetett ki győztesen, mert felmutatott több olyan dokumentumot, mely szerint a chipgyártó szerződést kötött az alaplapgyártókkal, hogy azok eltávolítják standjaikról a VIA chipsetét népszerűsítő léggömböket. A VIA Technologies fellebbezni kíván a tajpeji bíróság ítélete ellen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások