Rendben folynak a Sonicblue 2003-as fejlesztései

Rendben folynak a Sonicblue 2003-as fejlesztései

2003. január 14. 18:13, Kedd
A különböző fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó SonicBlue vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy az év végi ünnepek vártnál rosszabb eladási mutatói komoly negatív hatást gyakoroltak az iparra, így többek közt a Sonicblue-ra, azonban a cég 2003-as fejlesztési munkálatai ettől függetlenül gőzerővel fognak tovább folyni.

Greg Ballard a Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon a Reuters hírügynökségnek adott interjújában utalt arra, hogy a fogyasztói elektronikus eszközök piaca évek óta nem szenvedett olyan komoly károkat, mint az elmúlt esztendő utolsó heteiben, mely annak volt "köszönhető", hogy az emberek közül sokan egyáltalán nem vásároltak ilyen eszközöket, illetve, hogy a vásárlók közül sokan kisebb összegeket fordítottak ilyen berendezésekre, mint a megelőző években.

Ballard elmondta, hogy sajnálatosnak tartja, hogy a hollywoodi filmstúdiók a ReplayTV nevezetű digitális videorekorder kapcsán beperelték a Sonicblue-t, ugyanis Ballard szerint a filmstúdiók megpróbálják meggátolni a technológiai fejlődést. Mint ismeretes, a filmstúdiók azért perelték be a Sonicblue-t, mert a cég említett digitális videorekordere lehetővé teszi, hogy a felhasználók az internet segítségével mások számára is elérhetővé tegyék az általuk korábban rögzített televíziós műsorokat.

A Sonicblue 2003-as terveit illetően Ballard elmondta, hogy várhatóan már márciusban elkészül a ReplayTV legújabb szoftvere, mely elsősorban a tekintetben hoz újításokat, hogy javítja az egy háztartáson belüli digitális videorekorderek közötti hálózati kapcsolat minőségét, valamint aktivál egy többek közt a vezeték nélküli hálózati eszközök csatlakoztatására alkalmas USB portot. Ezt követően nem sokkal a ReplayTV már arra is alkalmas lesz, hogy lejátsza a vele hálózatba kötött személyi számítógépeken tárolt digitális zenei felvételeket. Ballard elmondása szerint nyár folyamán esedékes a cég legújabb hordozható digitális audiolejátszóinak a bemutatkozása, melyek közül már a legkisebb méretű modell is mintegy 1,5 GB kapacitással fog rendelkezni, a nagyobb modellek kapacitása pedig az integrált merevlemeznek köszönhetően a 20 GB-ot is elérheti. A cég első hordozható videolejátszója várhatóan csak 2004-ben fog bemutatkozni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások