A várakozások szerint alakulnak az Xbox eladásai

A várakozások szerint alakulnak az Xbox eladásai

2003. január 19. 20:58, Vasárnap
A szoftveróriás Microsoft szerint a társaság előzetes várakozásainak megfelelően alakulnak az Xbox játékkonzol eladásai, és az eladott darabszám a költségvetési év végéig átlépi a 9 milliót.

Mitch Koch, a Microsoft játékokkal foglalkozó divíziójának elnökhelyettese elmondta, hogy az Xbox játékkonzol eladásai a karácsonyi vásárlószezonban meghaladták a 8 millió darabot. A Microsoft úgy véli, a június 30-án végződő költségvetési évben további, legalább 1 millió Xbox játékkonzolt tud értékesíteni a társaság.

"Várakozásaink szerint valamivel 9 millió eladott Xbox készülék fölött fogjuk végezni az idei költségvetési évet" - mondta Koch. Amennyiben ez megvalósul, a társaság a 9 millió - 11 millió darabos előjelzésének alsó széle felé fogja zárni a költségvetési évet.


A három rivális

Az Xbox-nál jelenleg jóval keresettebb a Sony PlayStation 2 készüléke, amely az Xbox 8 milliójával szemben ezidáig mintegy 50 millió példányban fogyott el. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy a Sony PlayStation 2 hozzávetőleg egy évvel korábban jelent meg, mint az Xbox, és a Nintendo GameCube.

A japán Nintendo március 30-án zárja elszámolási évét, amikorra a társaság mintegy 10 millió - 12 millió GameCube készüléket tervez eladni. A GameCube erőssége egyébként éppen az a japán piac, amelyen az Xbox nem tudott igazán elterjedni. A japán játékosok ezidáig csak mintegy 300 ezer darabot vásároltak a Microsoft játékkonzoljából.

Koch szerint a Microsoft továbbra is gőzerővel dolgozik az Xbox japán sikerének elérése érdekében, és a társaság ebben komolyan számít az új Xbox Live online játékszolgáltatás bevezetésére is. A szoftveróriás emellett olyan ázsiai országokban is el szeretné terjeszteni a játékkonzolt, mint például Dél-Korea. A konzol ezen területeken még csak a tavalyi év végén jelent meg.

"Koreának igen erőteljes játékkultúrája van, amely azonban meglehetősen a PC felé orientált" - mondta Koch. "Mindez az Xbox Live szolgáltatással biztosíthatja az Xbox sikerét."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások