Egy teljes évet késhet a DDR-II bevezetése

Egy teljes évet késhet a DDR-II bevezetése

2003. február 1. 23:59, Szombat
Szakértők szerint a DDR-II SDRAM memóriák PC-kben való bevezetésére a korábban tervezettnél egy évvel tovább kell várni, és a technológia általános elterjedése csak 2005-re várható.

A most megrendezett Platform Conference konferencián elhangzottak szerint a késés oka elsősorban az, hogy a nagy PC gyártók egyelőre nem siettetik a megoldás bevezetését, így a közeljövőben megjelenő PC alaplapi chipkészletek még nem fogják támogatni a technológiát. A jelenlegi DDR333-SDRAM, illetve a DDR-II között a DDR400-SDRAM technológia fogja betölteni a szakadékot.

A DDR-II rendszermemóriakénti bevezetésének elhalasztása azonban nem hat ki a technológia grafikus kártyákban való alkalmazására.


A rendszermemóriának szánt DDR-II SDRAM chipek mintapéldányait az idei év végére, illetve 2004 elejére ígérik a memóriagyártók. A tömegtermelés megkezdésére azonban még további 12 - 18 hónapot kell majd várni, mondta Bill Gervasi, a memóriatechnológiák fejlesztésével és szabványosításával foglalkozó JEDEC csoport elnöke, és technológiai elemzője.

"Minden azon múlik, hogy a nagy PC gyártók mikor tervezik a DDR-II -re való váltást, márpedig jelenleg még itt a DDR400" - mondta Brett Williams, a Micron Technology asztali rendszerekkel foglalkozó marketingmenedzsere. A következő negyedévben eldől, hogy a PC- és szervergyártók milyen gyorsan akarnak áttérni a DDR-II -re. A DDR-II -alapú rendszerek kifejlesztése és hitelesítése sok időt vesz igénybe, ezért a legkisebb késlekedés is tovább halaszthatja a megoldás piaci megjelenését, tete hozzá Williams.

"A generációs váltás időt igényel" - mondta Yoshitomo Asakura, az Elpida Memory USA marketingmenedzsere. "A PC gyártók nem szeretnek gyorsan váltani, ezért 2005 tűnik a legreálisabb időpontnak a bevezetésre."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások