Támadás a kéretlen e-mailek ellen

Támadás a kéretlen e-mailek ellen

2003. február 21. 19:16, Péntek
A nagyobb internetszolgáltatók világszerte támadást indítanak a spamek, vagyis a kéretlen e-mailek ellen, amelyek jelentősen lelassítják a hálózatokat, és komoly bosszúságot okoznak a felhasználóknak.

Az internetes óriás America OnLine (AOL) csütörtökön emlékeztette mintegy 35 millió felhasználóját a társaság spamellenes hozzáállásáról, és megígérte, hogy szolgáltatását az elkövetkező hónapokban további spamellenes megoldásokkal látja el. A társaság, amely a levelet a felhasználók üdvözlő oldalán tette közzé, elmondása szerint naponta mintegy 750 millió kéretlen e-mail továbbítását akadályozta meg.

A Microsoft a héten közölte, hogy pert indít azon spamküldők ellen, akik elcsenték Hotmail felhasználóinak e-mail címeit, hogy kéretlen reklám e-mailekkel árasszák el a postaládáikat. A társaság az elmúlt héten már indított egy hasonló pert, egyelőre azonban ismeretlen tettes ellen.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb internetszolgáltatójaként számontartott Earthlink hamarosan új antispam, antivírus, és webszűrő megoldásokat tervez bevezetni hálózatán.

A spam elleni küzdelem szüksége egyre nyilvánvalóvá válik az internetszolgáltatók számára, mivel a kéretlen elektronikus levelek száma robbanásszerűen növekszik. A felhasználók 2002-ben háromszor annyi spam e-mailt kaptak, mint a megelőző évben, amiért ezidáig példa nélkül álló mennyiségű panaszlevelet küldtek szolgáltatóiknak. A társaságok az egyre kiélezettebb piaci küzdelemben "spammentes" szolgáltatásokkal igyekeznek javítani pozíciójukon.

A technológia cégek új spam szűrőket, és spam mentes protokollokat fejlesztenek, miközben az amerikai Kongresszus előtt áll egy új törvény is, amely szigorúan büntetné a kértelen reklámcélú e-mailek küldését.

"Az Internetet továbbra is egy rózsaként látjuk, a tövisek azonban egyre nagyobbra növekednek" - mondta Matt Cobb, az EarthLink termékfejlesztési igazgatója.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások