SiS: négycsatornás RDRAM chipkészlet P4-hez

SiS: négycsatornás RDRAM chipkészlet P4-hez

2003. február 25. 14:48, Kedd
Miután az Intel végleg a DDR-SDRAM memória technológia mellett tette le voksát, a tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) vette pártfogásába a megoldást. A társaság most egy újabb RDRAM chipsetet tervez kiadni a Pentium 4 processzorhoz.

A tajvani cég hétfői bejelentése szerint az idei év harmadik negyedére várható a SiS R659-es típusjelzésű, Pentium 4 alapú chipkészlet, amely négycsatornás PC1200 RDRAM támogatásával a csúcskategóriás rendszerek szegmensét célozza. A SiS Rambus DRAM alapú terveit a dél-koreai Samsung Electronics, az RDRAM-ok elsőszámú gyártója, valamint az alaplapgyártó ASUSTeK Computer is támogatja.

A SiS R659 chipkészlet négycsatornás memóriavezérlője az 1200 MHz-es Rambus DRAM modulokkal akár 9,6 GByte/s memória sávszélesség elérését is lehetővé teszi, amely jelenleg egyedülálló a Pentium 4 alapú megoldások körében. Az R659-et ennek megfelelően a maximális teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz szánja a SiS.

A megoldás mintapéldányai a harmadik negyedévben jelennek meg, a tömegtermelés megkezdése pedig nem sokkal később várható. Az R659 a SiS964-es Southbridge társaságában kerül az alaplapokra, amely többek között Serial ATA, és USB 2.0 támogatással rendelkezik.

A SiS R659-es típusjelzésű chipset a tajvani gyártó második Rambus DRAM alapú Pentium 4 chipkészlete. A SiS első ilyen megoldása a SiS R658 volt, amely tavaly júliusban jelent meg a piacon, és szintén a csúcskategóriás rendszereket célozta. A chipsetgyártó és partnerei úgy vélik, bár az RDRAM rivális DDR-SDRAM technológia a közelmúltban általánosan elterjedt, vannak olyan felhasználók, akik számára a teljesítmény minden más szempontnál fontosabb. A SiS R659 nekik készül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások