Április 24-én jelenik meg a Windows Server 2003

Április 24-én jelenik meg a Windows Server 2003

2003. február 25. 00:34, Kedd
A szoftveróriás Microsoft március 12-ében határozta meg a Windows Server operációs rendszer tömegtermelésre való átadásának idejét, így a megoldás április 24-én jelenhet meg az amerikai piacon.

Nagy-Britanniában április 29-én debütál a megoldás, amely nem sokkal később világszerte is megjelenik.

A Windows Server 2003 az áprilisi megjelenést követően hat különböző változatban lesz kapható, amelyet nyár végén várhatóan egy hetedik követ Windows Small Business Server 2003 néven, közölte Mark Tennant, a Microsoft szerverekhez szánt Windows operációs rendszereinek termékmenedzsere.

A Microsoft legújabb szerver operációs rendszerei, amelyek az elnevezési zűrzavarban végül elvesztették a .Net tagot, a nagyteljesítményű Unix szervereknek hivatottak konkurenciát állítani. A szoftveróriás emellett azt reméli, a Windows Server 2003 a Windows NT 4.0-át alkalmazó vállalati felhasználókat is az operációs rendszer lecserélésére fogja ösztönözni.

Az NT 4.0 támogatása elvileg az idei év elején véget ért volna, de a Microsoft a felhasználók nyomására 2005 januárjáig meghosszabbította azt. "Azt akartuk, hogy az NT 4.0 felhasználói átálljanak a Windows Server 2003-ra. Számos felhasználó egyébként úgy véli, a Windows Server 2003 az a megoldás, amelyre már régóta várt" - mondta Tennant. "Számos felhasználó az Exchange 2003-ra vár. A Microsoft Exchange Server 2003 várhatóan a nyár folyamán jelenik meg" - tette hozzá.

A Windows Server 2003 a webszerverekhez szánt Web Edition, az általános felhasználásra kifejlesztett Standard Edition, a közép-, illetve nagyvállalatokat célzó, és az Advanced Servert leváltó Enterprise Edition, valamint a legnagyobb teljesítményű rendszerekhez ajánlott Datacenter Edition kiadásokban jelenik meg áprilisban. Az Enterprise Edition, illetve Datacenter Edition változatok 64-bites rendszerekhez is kaphatóak lesznek. A 64-bites Datacenter Edition a legfeljebb 32-utas rendszereket támogató 32-bites megoldással szemben akár 64 processzoros számítógépekhez is alkalmazható lesz.

Tennant szerint a legjelentősebb változtatás a Windows Server 2003-ban az lesz, hogy az új megoldás egyszerűbb, és sokkal megbízhatóbb lesz elődjénél. A megjelenési időpont még változhat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások