Hip-hop TV show a KaZaA-n

Hip-hop TV show a KaZaA-n

2003. március 7. 16:56, Péntek
A digitális műsorközvetítéssel foglalkozó Pseudo.com egy olyan, hetenként jelentkező Hip-Hop showműsort készül kiadni a KaZaA hálózatán, amelynek műsorvezetője a rapsztár Ice-T lesz.

A Pseudo.com ezen lépésével a reklámok által támogatott televíziózás egy új modelljét kívánja kipróbálni.

Mint Edward Salzano, a Pseudo elnöke elmondta, a One Nation (Egy nemzet) elnevezésű Hip-Hop showműsor kizárólag a KaZaA mintegy 60 millió regisztrált felhasználója számára lesz elérhető, az első adás pedig két héten belül elkészül. A KaZaA fájlcsere hálózatának felhasználói ezután bármikor letölthetik majd a hetente megjelenő új részeket, amelyeket akkor néznek meg, amikor kedvük tartja.

A KaZaA felhasználók számára ingyenes műsort a reklámbevételekből fogja eltartani a Pseudo, közölte Salzano. A New York-i központú INTV-hez tartozó Pseudo szerint az online műsor első támogatója a Red Bull lesz. "Úgy véljük, egy csomó pénz olyan kezekbe kerül, ahova nem kellene, vagyis a stúdiókhoz, producerekhez, és reklámügynökségekhez" - mondta a vezető. "Ennek a pénznek szerintünk a rajongótól közvetlenül az előadóhoz kellene jutnia, ezért egy olyan megoldással szeretnénk előállni, amely legális, és lehetővé teszi ezt."

A KaZaA-hoz hasonló fájlcsere hálózatokban rejlő potenciális üzleti lehetőségeket egyre több társaság ismeri fel, és készít jogszerű megoldásokat a rendszerekre. "Egy jogszerű tartalomszolgáltatási rendszer látszik kialakulni a P2P hálózatokon" - mondta Ben Reneker, a Kagan World Media piackutató cég egyik elemzője. "A Pseudo koncepciója ígéretes, mivel az efféle hálózatok támogatják azt a szabadságot, amit ez a közvetítési mód is kínál. A rendszer ezidáig csak azért nem terjedt el, mert a szórakoztatóipar óriásai fenyegetést látnak a megoldásban, és megpróbálnak ellenállni."

A One Nation állandó műsorvezetője Ice-T lesz. A műsor középpontjában a Hip-Hop kultúra, és -történelem áll majd, de számos híres előadó is meg fog jelenni az adásokban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások