Változások a Microsoft Office stratégiájában

Változások a Microsoft Office stratégiájában

2003. március 11. 00:09, Kedd
Miközben a Microsoft hétfőn kiadta az Office 2003 második bétaverzióját, a cég munkatársai arról számoltak be, hogy a Microsoft az Office-ra a jövőben már nem mint egy "egyszerű" irodai szoftvercsomagra, hanem sokkal inkább mint egy komplett irodai rendszerre kíván tekinteni.

Ennek következtében pedig valamikor idén nyáron Office System néven dobja majd piacra a szoftver végleges, elsősorban vállalatok körében népszerűsíteni kívánt változatát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szoftvercég tavaly októberben adta ki az új Office első tesztverzióját, majd ezt követően az elmúlt héten véletlenül kiszivárgott a cégtől a szoftver második tesztverziója, melyet e héttől kezdve már hivatalosan is elérhetnek a szoftvertesztelők.

A Microsoft egyébként nemcsak az Office csomagot kereszteli át Office Systemre, hanem annak minden egyes komponense új nevet kap. Így a Word 2003 ezentúl Office Word 2003, az Outlook 2003 pedig Office Outlook 2003 néven fog szerepelni a Microsoft által irodai rendszernek titulált Office Systemben. A Microsoft munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az új elnevezések bevezetésére azért van szükség, mert a legújabb Office alkotóelemei már sokkal inkább egy egészet alkotnak, mintsem különálló részegységeket, mint ahogy az a korábbi Office csomagok esetében tapasztalható volt.


Szakértők szerint a Microsoft többek között azért adott új nevet az Office-nak, illetve az Office komponenseinek, mert ettől a lépéstől azt reméli, hogy több vállalati felhasználót tud meggyőzni az Office Systemre való továbblépésről. Érdekesség, hogy a Microsoft számára e tekintetben saját maga jelenti a legnagyobb konkurenciát, ugyanis jelen pillanatban az Office több mint 90 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, és a Microsoftnak koránt sem jelent egyszerű feladatot a korábbi Office-okat használó felhasználók meggyőzése arról, hogy érdemes lecserélni régi szoftvercsomagjukat. Ez többek közt már csak azért is nehéz feladat, mert már a korábbi Office-ok is olyan rendkívül sok szolgáltatással rendelkeztek, hogy a felhasználóknak vajmi kevés okuk van az upgrade-re.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások